In antwoord op uw vragen delen wij u het volgende mede:

 

1.       Wat is normaal de procedure als er een nieuwe straatmeubilair geplaatst wordt?

De procedure voor kleine aanpassingen in de openbare ruimte is als volgt:

N.a.v. een vraag/klacht of wens wordt het als agendapunt in het overleg Inrichting Openbare Ruimte (IOR) gebracht. Hierin zitten deskundigen van de meest betrokken vakteams van de gemeente.

Stap 1: de aard en omvang van het punt wordt vastgesteld. In principe neemt de gemeente alleen een actie omtrent de inrichting als het om een groter belang dient dan een individuele wens. Dit resulteert in het besluit om wel of geen actie te ondernemen.

Stap 2: In het geval dat er geen actie aan gegeven wordt, wordt dit besluit, met redenen, aan vraagsteller(s) medegedeeld.

Stap 3: In het geval er wel actie wordt ondernomen, worden de mogelijke oplossingen onderzocht.

Stap 4: Er wordt een besluit genomen welke maatregel wordt uitgevoerd. Het besluit wordt aan de vraagsteller(s) medegedeeld. Het betreft meestal zeer kleine ingrepen en in de regel vindt geen verdere communicatie of overleg plaats

 

2.       Waarom zijn de bewoners er niet bij betrokken?

In dit specifieke geval bij de Ravelstraat hebben een aantal bewoners de gemeente benaderd om wat te doen tegen de overlast van scooters die daar over de stoep scheuren. Vervolgens is in het IOR besloten om dit bankje te plaatsen om zo de overlast tegen te gaan. Andere bewoners geven nu aan dat de bank meer overlast geeft, dan oplost.

 

3.       Hoe lang moeten de bewoners nu wachten voordat zij iets horen van hun bezwaar?

Het IOR heeft een brief met handtekeningen ontvangen van bewoners rond de Ravelstraat. De indieners hebben inmiddels schriftelijk antwoord gekregen op hun verzoek en de bank wordt zo spoedig mogelijk weggehaald.

 

4.       De bewoners willen dat de bank weer wordt verwijderd, wat is de rol van de wijkteams waaronder de wijkcoördinator behoort daarin?

Voor kleine aanpassingen in de openbare ruimte is het IOR het gremium om een beslissing te nemen. Het is een goed platform waarin kritisch wordt gekeken of wel of niet actie moet worden ondernomen. De wijkcoördinator is een van de deskundigen, die ook verzoeken van bewoners betreffende de openbare ruimte in het IOR overleg kan inbrengen.

 

Hoogachtend,

 

Burgemeester en wethouders van Delft,