30 augustus 2001

Besluitenlijst commissie Cultuur, Kennis en Economie d.d. 13 juni 2000

 


naar agenda
13 juni 2000


naar agenda
26 sept. 2000


 

Voorzitter:

de heer Oosten, Grashoff

Secretaris

mevrouw Wanrooij

Aanwezig

de dames: Heuvelman Vlekke, Lourens en Steffen-Hoogendoorn, Koop, Brehm

de heren: Tienstra, Bouman, Den Boef, Hollink, Bot, De Graaf, De Graaff, Mooiweer Meuleman, Van Doeveren, Van Leeuwen, Reuvers, Weertman, Oosterhuis, Van den Boot, Van den Doel, Koppen, De Jong

Afwezig

de heren: De Koning, De Wit en Dingler

 

1.

Opening

De voorzitter (Oosten) opent de vergadering.

2.

Mededelingen

De heer Mahler wil graag een extra commissie vergadering in een workshop -achtige sfeer houden in september over de servicepunten bibliotheek. De commissie gaat hiermee akkoord.

3.

Inventarisatie wensen publieke tribune om bij een van de agendapunten het woord te voeren

De heer Prins wil inspreken bij agendapunt 7, herinrichting Noordelijk winkelgebied

De heer Van Nieuwenhuizen wil inspreken bij agendapunt 11, beantwoording brief Delftse Pauw. De heer Stokvis wil inspreken bij agendapunt 12.

4.

Vaststelling wijze van afdoening ingekomen stukken

De heer Van Leeuwen spreekt zijn twijfel uit over de juistheid van de begroting van het Afrikaans muziekfestival. De subsidie aan het Afrikaans Muziekfestival zou nader onderzocht en besproken moeten worden.

De heer De Graaff is verbaasd dat theater de Veste het geld voor de amateur-voorstelling niet heeft gereserveerd.

De commissie stelt de wijze van afdoening vast.

5.

Vaststelling besluitenlijst commissie Cultuur, Kennis en Economie d.d.11 en 19 april 2000

De besluitenlijst van mei is nog niet gereed.

N.a.v. agendapunt 10 (11 april) vraagt de heer Meuleman welk standpunt het college heeft over de lokale radio. Hij wil hierop terugkomen in een extra vergadering.

De besluitenlijsten worden vastgesteld.

6.

Vragenronde nota Bereikbare Binnenstad- Parkeerbeleid

Gecombineerde vergadering met de commissie Duurzaamheid.

De commissie heeft reeds een separaat verslag ontvangen van deze vragenronde.

7.

Presentatie herinrichting Noordelijk Winkelgebied

Dit agendapunt verschuift naar de commissie Duurzaamheid van 27 juni a.s.

 

8.

situatie Delft Kennistad

Is besproken in de extra commissievergadering CKE op 21 juni 2000

9.

Verdeelvoorstel EZH-project "Versterking Delft Kennisstad"

Is besproken in de extra commissievergadering CKE op 21 juni 2000

10.

Voorstel Stadshal

Is besproken in de extra commissievergadering CKE op 21 juni 2000

11.

Beantwoording brief Delftse Pauw

De heer Nieuwenhuis (adjunct- directeur van de Delftse Pauw) geeft aan dat hij zich ernstige zorgen maakt over de ontwikkelingskansen van de Delftse Pauw als er geen goede afspraken worden gemaakt over verwijzingen/ tentoonstellingen met het op te richten Aardewerkcentrum. Hij hecht veel waarde aan een constructief overleg.

De heer Meuleman heeft de indruk dat de wijze waarop de gemeente omgaat met de Delftse Pauw geen schoonheidsprijs verdient.

De voorzitter (Oosten) legt uit dat er een overleg Aardwerkstad is. Voor de oprichting van het aardewerkcentrum wordt exclusief onderhandeld met de Porceleijne Fles. Dat het Aardewerkcentrum slechts de Porcelijne Fles en gemeente als partners zal hebben, is reeds vorig jaar besloten door de commissie n.a.v. een advies van Lagroup. De voorzitter hecht er waarde aan dat de hele aardewerkbranche profiteert van het aardewerkcentrum. Omdat te bewerkstelligen wordt bijv. de keramiek Award hier uitgereikt en is er in het MMT-promotieplan aandacht voor deze product-markt combinatie.

De commissie begrijpt dat twee concurrerende producenten niet in een aardewerkcentrum deel kunnen nemen. Wel vragen zij aan de voorzitter zorg te dragen voor de hele branche. De voorzitter begrijpt de zorg van de Delftse Pauw en de commissie, hij zegt toe het Aardewerkstadoverleg weer nieuw leven in te blazen.

De voorzitter geeft aan dat de samenwerking in de branche niet enkel de taak van de gemeente is maar dat de partners zelf ook initiatief kunnen nemen

.

12.

Uitvoeringsorganisatie Meerjaren Marketingplan Toerisme

De voorzitter deelt de commissie het laatste nieuws mee: Het DAT heeft het voorstel dat nu voorligt bekeken. Afgesproken is dat vrijdag a.s. opnieuw overlegd zal worden om te bekijken of de impasse met de VVV doorbroken kan worden.

De voorzitter heeft hiermee ingestemd maar wel als voorwaarde gesteld dat men moet trachten binnen de financiële kaders te blijven. De voorzitter trekt daarom het huidige voorstel terug en vraagt de commissie;

in te stemmen met punt 2 en 3

toestemming om de onderhandelingen verder te mogen voeren

af te zien van een verhoging van de toerismebelasting in de komende drie jaar.

De heer Stokvis geeft aan dat de subsidie van de gemeente van groot belang is voor het voortbestaan van de VVV, het is nu erop of eronder. De heer Stokvis beschrijft de geschiedenis van deze onderhandelingen van het moment van het opzeggen van het contract tot heden. De heer Stokvis heeft deze subsidiebeschikking niet gezien. Hij vindt dat voorbij gegaan wordt aan het takenpakket van de VVV.

De commissie wil graag weten of het ZHBT een businessplan heeft en wil graag op korte termijn een contractbegroting en planning zien. Het DAT zal de evaluatie waarschijnlijk op zich nemen. Het gastheerschap staat niet in alle stukken hetzelfde beschreven. Dit wordt aangepast.

De voorzitter vindt dat de onderhandelingen zeer moeizaam verlopen, vanuit alle invalshoeken heeft hij getracht een offerte te krijgen van de VVV. Een offerte die gebaseerd is op de uitgangspunten van het gezamenlijk vastgestelde MMT en niet op de wensen van de VVV. Deze offerte heeft de gemeente na 2 jaar nog steeds niet mogen ontvangen. De gemeente heeft om toch vaart te krijgen in het geheel, een eenzijdige subsidiebeschikking gemaakt. Er was helderheid nodig. Na deze actie lijkt er weer enige schot in de zaak te zitten, het DAT als invalshoek is nieuw. De voorzitter vindt de 2 ton die geboden wordt voldoende: het aantal taken neemt af, geen promotie a f 117.000.

De heer Bot geeft aan dat er geen duidelijke relatie bestaat tussen de meerjarenbegroting van de VVV en de offerte waarom de gemeente vraagt. De bal ligt bij de VVV. Alle organisaties die subsidie van de gemeente willen ontvangen, dienen zeer gedetailleerde productbegrotingen moeten inleveren. Dit geldt ook voor de VVV

De commissie gaat akkoord met punt 2 en 3, punt 1 hangt af van de resultaten van a.s. vrijdag. De opmerkingen van de heer van Leeuwen over de openingstijden, de duidelijkheid over het contract met de SPDH (wat krijgen we nu) worden meegenomen.

Ook de suggestie van de heer De Graaf over een mediator wordt meegenomen. De nieuwe overeenkomst zal zo snel mogelijk aan de commissie worden voorgelegd.

13.

Rondvraag

geen vragen

14.

Sluiting

De vergadering wordt gesloten om 23.30 uur.

   
   
   

terug naar boven