18 mei 2001

Besluitenlijst commissie Duurzaamheid d.d. 9 mei 2001

 


naar agenda
9 mei


naar agenda
22 mei

 

Voorzitter:

Dhr. Blinker

Secretaris:

Dhr. E. Nas

Aanwezig:

Wethouder Grashoff

De dames Vlekke, Heuvelman, Lourens, Steffen-Hoogendoorn, De Jongh Swemer.

De heren De van der Schueren, Clason, Oosterhuis, Weertman, Reuvers, Vis, Slijkhuis, De Jong, De Wit, Nijhof, Van Tongeren.

 

1.

Opening en vaststelling agenda

De voorzitter opent de vergadering en stelt de agenda vast. De voorzitter licht toe dat de vergadering heden avond in het teken staat van de hoorzitting met betrekking tot het bestemmingsplan Zuidpoort.

2.

Mededelingen

- De voorzitter deelt mee dat er op 17 mei aanstaande een informatieavond is voor ondernemers inzake het parkeren in de Olofsbuurt/Westerkwartier. Daarnaast is er op 15 mei een informatieavond over de herstructurering van het Paulusmavo-pand.

- In de commissiekamer zijn nieuwe siergordijnen opgehangen. Men wordt verzocht deze niet te gebruiken om te verduisteren, daarvoor zijn de rolgordijnen bedoeld die erachter hangen.

3.

Vaststelling besluitenlijst commissie Duurzaamheid d.d. 20 maart 2001

Bij agendapunt 8 (p.2) is bedoeld het fietspad te laten aansluiten bij de brug.

De besluitenlijst wordt vastgesteld.

N.a.v.:

De vraag van dhr. Baljé of de leveranciers of de winkeliers de benodigde ontheffing voor de autoluwe binnenstad moeten gaan betalen is nog niet beantwoord. Dit antwoord zal alsnog via de email naar de commissie worden gezonden.

4.

Vaststelling besluitagenda

Deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

5.

Inventarisatie wensen publieke tribune om bij een van de agendapunten het woord te voeren

Bij agendapunt 6 (hoorzitting): Mw. Vidor, V.d. Burg, V.d. Aart, Feddema, mw. Verberne, Wijnen, mw. Eygenhuyzen.

6.

Horen van indieners van zienswijzen inzake ontwerp-bestemmingsplan Zuidpoort (01/010758)

De voorzitter licht toe dat de behandeling van dit agendapunt plaats vindt als hoorzitting op grond van artikel 23 lid 1 sub d van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Dat betekent dat de commissie de indieners van zienswijzen de gelegenheid geeft hun zienswijze mondeling nader toe te lichten. De procedure geeft geen gelegenheid de sprekers te laten reageren op de concept-antwoorden op de zienswijzen, noch voor de commissie om discussie over het gezegde te voeren. De commissiebehandeling van het bestemmingsplan Zuidpoort op 22 mei geeft de commissie de gelegenheid tot discussie over hetgeen door insprekers naar voren gebracht is.

Het verslag van de hoorzitting is als annex bij deze besluitenlijst gevoegd.

7.

Rondvraag

Dhr. De Wit vraagt wanneer de dynamische parkeerverwijzing in gebruik wordt genomen. Dit zal de bezetting van de Phoenixgarage ten goede komen. De wethouder geeft aan dat ze binnen enkele weken in gebruik zullen worden genomen.

Mw. Steffen geeft aan dat er afspraken zijn gemaakt over (tijdelijke) invalidenparkeerplaatsen in de binnenstad ten tijde en na de herinrichtingswerkzaamheden. Diverse (5 ŕ 6) invalidenparkeerplaatsen missen op dit moment. De wethouder geeft aan dit na te laten kijken en zo nodig te herstellen.

Dhr. Weertman vraagt of het mogelijk is om de volgende vergadering nader in te gaan op de insprekers, nu vandaag de WRO-procedure dit niet toelaat. De wethouder zegt toe dat hij aan het begin van de vergadering op 22 mei op m.n. de insprekers zal ingaan.

Dhr. Weertman geeft aan dat het erop lijkt dat er in Midden-Delfland bomen in rijtjes worden geplant. Dit lijkt niet natuurlijk. Hij vraagt of dit op natuurlijke wijze kan worden aangebracht. De wethouder geeft aan dat hierover in het verleden afspraken zijn gemaakt. Het is niet de gemeente die de bomen plant. Hij zal de gemaakte afspraken laten nakijken.

Dhr. Clason geeeft aan dat er probleem is met afbrokkelende "sierplaten" van het spoorviaduct. Hij vraagt zich zelfs af of dit veroorzaakt wordt door eventuele verzakking. De wethouder zal hier aandacht aan geven.

Mw. De Jongh Swemer vraagt of er iets kan worden gedaan aan een potentieel gevaarlijke voddenopslag. De wethouder geeft aan dat hier actie op ondernomen zou worden. Dit wordt nogmaals nagegaan.

8.

Sluiting

De voorzitter sluit de vergadering.

 

terug naar boven