06 september 2002

Besluitenlijst commissie Duurzaamheid d.d. 18 juni 2002

 


naar agenda


naar agenda


 

Voorzitter:

Dhr. Meuleman

Griffier:

Mw. S. van Roemburg

Aanwezig:

Wethouders Grashoff en Baljé

De dames Vlekke, Koning, Steffen-Hoogendoorn, Bolten, Lourens en De Jong.

De heren Vis, Van den Doel, De Jong, De Wit, Van Tongeren, Vuijk, Gabeler, Van Wijk, Fruyt van Hertog, Roest, Taebi, Willems-Kruize en Vondeling.

 

1.

Opening

De voorzitter opent de vergadering.

2.

Mededelingen

Wethouder Grashoff meldt dat er problemen zijn geconstateerd bij de bouw van Zuidpoort. De damwanden bij de V&D worden weggedrukt. Op dit moment is nog weinig te zeggen over de ernst van de situatie. De raad zal op de hoogte gehouden worden.

3.

Inventarisatie wensen publieke tribune om bij een van de agendapunten het woord te voeren

De heer Bezemer bij punt 6 namens de buurtbewoners Aan ‘t Verlaat.

De heer Van der Mespel bij punt 6 namens de bewoners van de Oostsingel.

4.

Vaststelling besluitenlijst van de commissie Duurzaamheid d.d. 19 februari 2002

De heer van der Goot was aanwezig in plaats van de heer van den Doel.

Mevrouw Steffen vraagt n.a.v. p. 2 naar de stand van zaken met betrekking tot de aanleg van de invalidenparkeerplaats op de Koornmarkt. De wethouder meldt dat momenteel uitwerking aan deze toezegging wordt gegeven en dat de commissie hiervan op de hoogte wordt gehouden.

Tevens vraagt mw. Steffen naar het voorstel over een fonds van aankoop van panden in de binnenstad. De wethouder antwoordt dat een dergelijk voorstel na de zomer aangeboden zal worden.

Naar aanleiding van p. 3 vraagt de heer de Wit nogmaals naar het zebrapad aan de Voorhofdreef. De wethouder zal zich hier wederom in verdiepen.

Naar aanleiding van p. 3 vraagt mw. Steffen hoe de uitwerking gaat met het paviljoen op Zuidpoort. De wethouder meldt dat er momenteel aan een paviljoen gewerkt wordt, zoals beschreven in definitief ontwerp.

De besluitenlijst wordt vastgesteld.

5.

Vaststelling Hamerstukkenagenda 19 februari 2002

De commissie stemt in met de voorgestelde wijze van afdoening, waarbij zowel het CDA en de PvdA de kanttekening maken dat enige stukken ter bespreking in de raad worden gevraagd.

De voorzitter legt uit dat voorstellen van de hamerstukkenagenda binnen 4 werkdagen na verzending, vergezeld van een motivatie, aangevraagd moeten worden bij de commissiegriffier.

6.

Voorstel aan de gemeenteraad inzake invoering gereguleerd parkeren schil Oost (02/015146)

Inspreker dhr. Bezemer pleit voor vergunningparkeren Aan ‘t Verlaat. Deze straat is niet in het voorstel opgenomen, maar wegens de parkeerdruk is dit door de bewoners wel gewenst.

Dhr. Van der Mespel spreekt in dat de bloktijden van de oostschil hetzelfde zou moeten zijn als de westschil. Hij vraagt daarom ook ’s ochtends een bloktijd te hebben, zodat de bewoners minder overlast hebben van bezoekers van de binnenstad.

De commissie geeft aan dat een evaluatie in goede samenspraak met de bewoners gewenst wordt. Precieze meetbare criteria zijn nu nog niet bekend. Wethouder Grahoff zegt toe een plan van aanpak mbt de evaluatie naar de commissie te zenden. Tijdens de proef kunnen kleine aanpassingen van het regime plaatsvinden.

Een voortgangsrapportage over de verbetering van TOR zal medio november aan de raad voorgelegd worden, zodat bij een eventuele onoplosbare invulling van de vacatureruimte nog ingeregrepen kan worden op de invoeringsdatum van het gereguleerd parkeren in de oostschil.

Het CDA en FRIS geven een (goed bedoeld) negatief advies.

Leefbaar Delft en Stadsbelangen nemen het voorstel mee terug naar de fractie.

De overige fracties gaan akkoord met het voorstel.

7.

Raamnotitie Verbeteragenda Parkeerbedrijf (02/012367) en Benodigde personele en materiele middelen voor de uitvoering van de parkeergerelateerde taken binnen het Cluster Publiekszaken. (02/012372)

Door GroenLinks wordt aangegeven dat in onderliggend voorstel en het voorstel invoering parkeren oostschil een dubbeling zit ten laste van het parkeerfonds. Wethouder Grashoff zoekt uit of dit correct is en zal dat voor de raadsvergadering laten weten. Het voorstel wordt zonodig aangepast.

Wethouder Baljé zegt toe uit te zoeken hoe de inhuur van derden in deze notitie in verhouding staat tot de inhuur van derden notitie welke in de commissie Middelen en Bestuur wordt behandeld.

De SP gaat niet akkoord met het voorstel.

Het CDA, Leefbaar Delft en Stadsbelangen nemen het voorstel mee terug naar de fractie.

De overige fracties gaan akkoord met het voorstel.

8.

Nota "Handhaving bestemmingsplannen, beleid en uitvoering". (02/015585)

Wethouder Grashoff zegt toe op termijn een plan van aanpak aan de commissie te zenden hoe de 105 huidige bestemmingsplannen zullen worden samengevoegd. Tevens zal een begeleidende planning worden gegeven.

De wethouder zegt toe over twee jaar de handhaving van bestemmingsplannen te evalueren.

De commissie geeft unaniem een positief aan het college over voorgesteld nieuw beleid.

9.

Rondvraag

Mw. Koning (PvdA) vraagt of de trechternotitie in papier verspreid kan worden naar de commissieleden niet-raadsleden. De wethouder zegt dit toe.

Mw. de Jong (CDA) vraagt naar de besluitvormingsprocedure van de trechternotitie. De wethouder antwoordt dat in de stuurgroep Spoor een tweetal varianten zal worden gekozen. De raad zal medio oktober een keuzenotitie voorgelegd krijgen, alsmede een stedebouwkundig plan.

10.

Sluiting

De voorzitter sluit de vergadering om 23.50 uur.

 

 

Toezeggingen

Per

- uitzoeken dubbeling tussen voorstel Oostschil en voorstel Parkeerbedrijf

Raad 27/6

- uitzoeken ingezette gelden inhuur van derden

Cie M&B 20/6

- voortgangsrapportage invulling vacatures Publiekszaken

November ‘02

- plan van aanpak nieuwe bestemmingsplannen plus planning

PM

- evaluatie handhaving bestemmingsplannen

Zomer 2004

- toezenden trechternotitie commissieleden niet-raadsleden

Zsm

- keuzenotitie Spoorzone plus stedebouwkundig plan

Oktober ‘02

terug naar boven