Stuk 102                                                                                            Delft, 17 september 2002.

02/020340

 

Onderwerp: voorbereidingsbesluit Koningsveld IV.

 

 

Aan de gemeenteraad.

 

 

Geachte dames en heren,

 

Voor het gebied tussen de Rotterdamseweg en de Schie, ten noorden van het Abtswoudsepad is al jaren een ontwikkeling gaande waarbij bedrijven geleidelijk vervangen worden door woningen. Het gebied bestaat uit de plangebieden “Scheepsmakerij” en “Koningsveld”. De herontwikkeling van Koningsveld vindt plaats in vier fasen. De fasen I en II zijn inmiddels uitgevoerd en Fase III is in uitvoering. Voor fase IV zijn nu ook woningbouwplannen ingediend. Het betreft het perceel Rotterdamseweg 150c. Op dit perceel is Koolschijn bouwmaterialenhandel B.V. gevestigd. Dit bedrijf gaat op korte termijn naar de Cyclotronweg.  

In het verleden zijn voor vrijwel het gehele Koningsveld voorbereidingsbesluiten genomen. Deze voorbereidingsbesluiten zijn echter verlopen. Om ook medewerking te kunnen verlenen aan de laatst ingediende bouwplannen is het noodzakelijk om voor fase IV een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen. 

 

De bouwplannen voor Koningsveld IV omvatten 31 eengezinswoningen en 24 appartementen. De stedenbouwkundige verkaveling voor het gehele Koningsveld bestaat uit oost-west  georiënteerde woonstraten tussen de Rotterdamseweg en De Delftse Schie. De eengezinswoningen passen in deze structuur. Langs de Delftse Schie zijn meerdere appartementengebouwen gerealiseerd. De 24 appartementen uit de bouwplannen voor Koningsveld IV completeren deze reeks van appartementengebouwen. 

 

Als gevolg van onthouding van goedkeuring door Gedeputeerde staten van Zuid-Holland aan een deel van de plankaart van bestemmingsplan "Rotterdamseweg Noord 1978" (vastgesteld op 22 februari 1979) is voor Koningsveld uitbreidingsplan "Industrieterrein Schieoevers” (vastgesteld op 27 september 1961) van toepassing. De gronden hebben in het uitbreidingsplan de bestemming "Industrieterrein C". De bouw van woningen is daarmee in strijd. Om een vrijstelling op basis van artikel 19, lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van de bepalingen van het geldende plan te kunnen verlenen moet een voorbereidingsbesluit gelden.    

 

 


Onder voorbehoud van gunstig advies van de commissie Duurzaamheid stellen wij u voor te bepalen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het binnen het met een zwarte stippellijn op de voor u ter inzage gelegde tekening RO-28-22-02 aangegeven gebied, waartoe wij u een in ontwerp opgemaakt besluit ter vaststelling aanbieden.

 

Hoogachtend,

 

Burgemeester en wethouders van Delft,

 

 

H.M.C.M. van Oorschot         ,burgemeester.

 

 

N. Roos                                  ,secretaris.
 

 

De raad der gemeente Delft;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 september 2002;

 

gelet op artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en met inachtneming van het advies van de commissie Duurzaamheid;

 

b e s l u i t:

 

I.          te bepalen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het binnen het door een zwarte stippellijn op de bij dit besluit behorende tekening RO-28-22-02 aangegeven gebied.

 

II.         te bepalen dat dit besluit in werking treedt met ingang van 7 oktober 2002

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 3 oktober 2002.

 

 

                                               ,burgemeester.

 

 

                                               ,secretaris.

 

 

 

 

Belanghebbenden in de zin van de Algemene wet bestuursrecht kunnen binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Delft, p/a Postbus 78, 2600 ME Delft.