04 juni 2004

Besluitenlijst commissie Duurzaamheid 11 mei 2004

 


naar agenda
11 mei 2004


naar agenda
8 juni 2004


 

Voorzitter:

Dhr. R. D. Blinker

Griffier:

Dhr. M. van der Slikke

Aanwezig:

Wethouder Grashoff
De dames Vlekke, De Jong, Geursen, Bolten, en Loomans.
De heren Gabeler, Van Leeuwen, Van Wijk, Van Breukelen, Stoelinga, Van Tongeren, De Jong, A. Meuleman, Van der Goot, en Mennes.

1.

Opening
De voorzitter opent om 20.00 uur de vergadering.

2.

Mededelingen
Er zijn geen mededelingen.

3.

Inventarisatie insprekers
De heren Ubels en Nyklening bij agendapunt 8.
De dames Mil, Mulder en Kuypers bij agendapunt 8.

4.

Vaststellen besluitenlijst d.d. 13 en 20 april 2004
De besluitenlijst van 13 april wordt gewijzigd vastgesteld.

Bij agendapunt 8 (Voorstel aan de gemeenteraad tot vaststelling van het Masterplan Lookwatering-west/Voordijkshoor) (412771) nam de fractie van GroenLinks het voorstel mee terug naar de fractie vanwege de hoogte van de woontoren.

Bij agendapunt 9 Definitief Ontwerp herontwikkeling Hoogovenpand adviseerden de fracties van de PvdA, Leefbaar Delft niet positief aan het college. Deze partijen willen dat alleen de voorkant van het hoogovenpand wordt gerenoveerd en niet de achterkant.

De besluitenlijst van 20 april wordt gewijzigd vastgesteld.

Bij de toezegging: "Er komt een overzicht van de verleende vrijstellingen’, heeft de wethouder meegedeeld er geen probleem mee te hebben dat jaarlijks te doen

5.

Vaststellen lijst niet te bespreken stukken
De lijst niet te bespreken stukken wordt ongewijzigd vastgesteld.

6.

Rondvraag
De heer Meuleman (Stadsbelangen) vraagt naar de stand van zaken inzake de watertoren. De wethouder antwoordt dat de commissie schriftelijk antwoord krijgt over de voortgang van de watertoren. Daarnaast merkt de heer Meuleman (Stadsbelangen) op dat hij van de wethouder nog geen antwoord heeft gehad op zijn vragen betreffende het Floratheater. De wethouder antwoordt dat collega Baljé de behandeling van dit onderwerp heeft overgenomen van de burgemeester; de vertraging zit in de overdracht van de portefeuille.

De heer Van Tongeren (CDA) heeft een vraag over garage Steijger betreffende de parkeergelegenheid.

De wethouder antwoordt dat er een gesprek is geweest op ambtelijk niveau met de eigenaar van de garage waarin is aangeboden dat er een aantal mixparkeerplaatsen komt en de parkeermeter zodanig zal worden afgesteld dat men vanaf ‘s morgens geld kan inwerpen, zodat men voor ’s middags een kaartje heeft voor het parkeren.

De heer Gabeler (Leefbaar Delft) vraagt naar de stand van zaken betreffende de verkoop van de woonboot Cabrio. De wethouder antwoordt dat er nog steeds wordt onderhandeld.

Mevrouw Geursen (VVD) merkt op dat de verkeerslichten aan de Zuidwal zijn verwijderd. Ze vraagt hoe lang dat zo zal blijven en informeert of komt er een andere tijdelijke voorziening komt? De wethouder antwoordt dat hij de commissie zal informeren middels de e-mail.

7.

Definitief Ontwerp Bouwplan veld 10, Zuidpoort (416155).
De commissie wordt gevraagd het college te adviseren over het Definitief Ontwerp Bouwplan veld 10, Zuidpoort.

De fracties van PvdA, VVD, Stadsbelangen, GroenLinks, ChristenUnie/SGP, D66, STIP adviseren positief over het voorstel.

Leefbaar Delft geeft adviseert ook positief, maar is niet positief over de overbouwing .

De fractie van het CDA adviseert negatief over het voostel.

8.

Vaststelling van het Ontwikkelingsplan Locatie Koepoort (414155).
De commissie wordt gevraagd de raad te adviseren over het Ontwikkelingsplan Locatie Koepoort.

De heer Ubels, namens het bestuur van de bewonersbelangenvereniging Koepoort. Hij vindt dat het plan niet past binnen het bestemmingsplan en dat het negatieve effecten heeft op de leefbaarheid en het milieu; bovendien vindt hij dat er schade en overlast zal ontstaan tijdens en na de bouw.

Mevrouw Mulder, namens de werkgroep "Buurtsuper terug in onze wijk Vrijenban". De werkgroep wil dat er een supermarkt terug komt in de wijk. Men pleit voor een grote supermarkt op een centrale plaats, namelijk de Koepoortlocatie.

Mevrouw Van Mil ging ervan uit dat de inbreng van bewoners serieus werd genomen, maar zij vindt dat er te weinig rekening is gehouden met de bewoners en dat er meer aandacht is geweest voor de toeristen.

De inbreng van mevrouw Kuypers vindt plaats door middel van een presentatie.

De heer Nyklening zet vraagtekens bij de bezonningsplaatsjes. Volgens hem hebben de makers het doel om niet volledig te informeren, ten nadele van de bewoners van de buurt. De bezonningsplaatjes beslaan maar een periode van vier maanden. Derhalve geeft het geen goed beeld weer van de bezonning op andere tijdstippen.

Na de beraadslaging doet de wethouder de volgende toezeggingen:

Er komt een modelstudie inzake de verkeersafwikkeling.

De voetgangersuitgangen worden veilig en vandaalbestendig.

Er wordt onderzocht of er een filter kan komen op de lucht-afzuiginstallatie van de Koepoortgarage.

De fracties van ChristenUnie/SGP, Leefbaar Delft en VVD adviseren positief over het voorstel. De fractie van GroenLinks geeft adviseert ook positief, met de aantekening dat men waarschijnlijk met een amendement komt over de bouwhoogte.

De fracties van STIP, D66 en PvdA nemen het voorstel mee terug naar de fractie.

De fracties van CDA en Stadsbelangen nemen het voorstel ook mee terug naar de fractie in verband met de bouwhoogte. 

9.

Windpark Delft (415904).
Dit onderwerp wordt doorgeschoven naar de commissievergadering van 25 mei.

De heer Dias, namens het belangenplatform Tanthof krijgt wel de mogelijkheid om in te spreken. Vanwege de te verwachten geluidsoverlast wil het belangenplatform Tanthof dat het Windpark Delft gesitueerd wordt langs de Karitaatmolensloot en de rijksweg in plaats van het terrein tussen de spoorlijn en de Schieoever.

10.

Sluiting
00.30

 

terug naar boven