30 March 2000

Besluitenlijst - commissie Leefbaarheid - 14 oktober 1999
 


naar agenda
14 okt. 1999


naar agenda
2 nov. 1999

 

Voorzitter:

mevrouw Janssen (agendapunten 6 en 7)

de heren Van Oorschot (agendapunten 8, 9 en 10) en Torenstra (agendapunten 1 t/m 5, 11 t/m 16)

Secretaris

mevrouw Bandell

Aanwezig

de dames Bolten en Zweekhorst-de Rooij

de heren Baljé, Boelens, Van der Goot (vanaf agendapunt 11) De Graaf, De Jong, Van Leeuwen, Meuleman, Mooiweer, Mostert, Reuver, Scalzo, Van Tongeren, De Wit (vanaf agendapunt 9)

Afwezig

de heren Aközbek, Bonthuis, Van den Doel, Kroon, De Prez, Tas en Weertman

 

1.

Opening

Voorzitter Torenstra opent de vergadering.

2.

Mededelingen

De heer Mostert meldt dat de heer Van der Goot later komt. De heer Van Tongeren meldt dat de heer Aközbek verhinderd is. De voorzitter laat dit noteren.

De voorzitter laat ter kennisname een verslag van de vergadering van de vaste kamercommissie VROM over het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing en een lijst met afspraken over wijkcentrum Westerkwartier uitdelen.

3.

Inventarisatie wensen publieke tribune om bij een van de agendapunten het woord te voeren

Mevrouw Van de Boogaard wenst namens de OGD bij agendapunt 6 het woord te voeren.

De dames Van Meekeren en Reiking wensen bij agendapunt 13 het woord te voeren.

De heer Engels wenst namens de Sportraad Delft bij agendapunt 12 het woord te voeren.

4.

Vaststelling wijze van afdoening ingekomen stukken
De heer Mooiweer verzoekt de voorzitter om bij een volgende vergadering de evaluatie woonruimteverdeling, urgentiesystemen en verantwoording klachtencommissie woonruimteverdeling 1998 te agenderen. De voorzitter zegt toe dit samen met het onderzoek naar de woonbehoefte onder jongeren in een volgende vergadering te bespreken

De commissie gaat akkoord met de voorgestelde wijze van afdoening.

5.

Vaststelling besluitenlijst commissie Leefbaarheid d.d. 9 september 1999

De heer Mostert meldt dat de naam van de fractie RPF/GPV/SGP onjuist in het verslag is weergegeven. De voorzitter laat dit corrigeren.

 

De commissie gaat akkoord met de besluitenlijst van 9 september 1999.

6.

 

 

Procedure subsidies maatschappelijke activiteiten

Mevrouw Van de Boogaard vraagt namens de OGD aandacht voor problemen bij projectmatig werken. Voor organisaties als de OGD is dit moeilijk realiseerbaar in verband met de aard van hun werkzaamheden. Ook wordt een grote inzet gevraagd van de OGD om over beleidsstukken mee te denken. Zij is daarom mening dat organisaties als de OGD subsidie op structurele basis dienen te krijgen.

Voorzitter Janssen zegt toe, in het voorstel ten aanzien van de budgetcyclus een onderscheid te maken tussen vrijwilligers organisaties en professionele organisaties.

 

De commissie gaat akkoord met het voorstel.

 

7.

Voortgangsnota Integraal Jongerenbeleid

De voorzitter zegt toe, in een volgend voorstel aan te geven welke jongeren meegedacht en meegewerkt hebben aan het voorstel.

De commissie gaat akkoord met het voorstel.

8.

Voorstel aan de gemeenteraad akkoord te gaan met de concept begrotingswijziging 1999 HRH en de concept begrotingswijziging 2000 HRH

De commissie gaat akkoord met het voorstel.

9.

Voorstel aan de gemeenteraad inzake realisatie zorgnormen Brandweer Delft

De commissie gaat akkoord met het voorstel.

10.

Voorstel aan de gemeenteraad inzake fusie Ambulancediensten

Voorzitter Van Oorschot zegt toe nader overleg te hebben met het personeel van de ambulancedienst om eventuele communicatieproblemen te bespreken.

De SP gaat niet akkoord met het voorstel. De overige fracties gaan akkoord met het voorstel.

11.

Voorstel aan de gemeenteraad in te stemmen met de Beleidsvisie Wonen in Delft, delen I en II

Voorzitter Torenstra zegt toe, dat afspraken die nog nader uitgewerkt worden, in de commissie terug zullen komen.

De voorzitter zegt toe, na laten gaan wat wordt bedoeld met eenduidig in de zin "Het komen tot eenduidig criterium van volgorde voor starters en doorstromers" (zie deel I, hoofdstuk 8 Woonruimteverdeling pag. 24)

De fracties CDA en Stadsbelangen nemen afspraak 25 terug naar de fractie en gaan voor het overige akkoord met het voorstel. De SP doet geen uitspraak over het voorstel. De fracties PvdA, VVD, Groen Links, STIP, RPF/GPV/SGP gaan akkoord met het voorstel.

12.

Bezuinigingen Sportaccommodaties

De heer Engels, voorzitter van de Sportraad Delft, geeft aan dat de Sportraad het voorstel een goede ontwikkeling vindt. Het is een verbetering omdat het een mogelijkheid geeft om meer naar beleid te kunnen kijken. Het is een win-win situatie. De heer Engels gaat daarnaast in op de problematiek omtrent het eerder geprivatiseerde sportpark Tanthof Zuid. Hier moet zijns inziens naar een oplossing gezocht worden.

De voorzitter zegt toe, met de verschillende betrokken partijen aan tafel te gaan zitten om tot een oplossing te komen voor sportpark Tanthof Zuid.

De commissie gaat akkoord met het voorstel.

13.

Nota "Kinderopvang"

Mevrouw Van Meekeren wenst geen gebruikt te maken van het inspreken.

Mevrouw Reiking, ouder, schetst de situatie bij Octopus. Er is sprake van overvolle groepen en een hoge werkdruk bij leidsters. Dit komt de sfeer niet ten goede. Het is belangrijk dat hier wat aan wordt gedaan.

De voorzitter zegt toe, de keuzevrijheid bij de keuze van kinderopvang en de spreiding in het kader van de wijkaanpak in relatie tot de buitenschoolse opvang en daarmee samenhangende kosten, in het voorstel nader toe te lichten.

De voorzitter zegt toe, de commissie in een volgende vergadering schriftelijk over de stand van zaken omtrent Octopus te informeren.

 

De commissie gaat akkoord met het voorstel.

14.

De wijken centraal 2: een tussenstand

De behandeling van dit voorstel is aangehouden.

15.

Rondvraag

De heer Baljé vraagt van de voorzitter uitleg waarom de PvdA-fractie ambtenaren mee neemt op wijkbezoek, zoals onlangs in de Kuyperwijk. De voorzitter zegt toe, dit in het college te bespreken en hierop in de commissie terug te komen.

16.

Sluiting

De voorzitter sluit om 23.55 uur de vergadering.

 

 

 

 

terug naar boven