30 March 2000

Besluitenlijst commissie Leefbaarheid d.d. 2 november 1999

 


naar agenda
2 november


naar agenda
9 december

 

Voorzitter:

de heren Van Oorschot (agendapunt 1 t/m 6) en Torenstra (agendapunt 7 t/m 10)

Secretaris

mevrouw Bandell

Aanwezig

de dames Bolten en Zweekhorst-de Rooij

de heren Aközbek, Boelens, Baljé, Dingler, De Graaf, De Jong, Kroon, Van Leeuwen, Mahler, Meuleman, Reuvers, Scalzo enTas

Afwezig

de heren Bonthuis, Van den Doel, De Prez, Van Tongeren en Weertman

 

1.

Opening

Voorzitter Van Oorschot opent de vergadering.

2.

Mededelingen

De voorzitter meldt dat de heer Van Tongeren zich heeft afgemeld.

3.

Inventarisatie wensen publieke tribune om bij een van de agendapunten het woord te voeren

De heer Engels, voorzitter Sportraad Delft, wenst bij agendapunt 8 het woord te voeren.

4.

Vaststelling wijze van afdoening ingekomen stukken
De heer Meuleman mist het antwoord op de brief van D.S.V. Full Speed. Wethouder Torenstra antwoordt dat in de brief sprake is van zowel de problemen van de vereniging en een aantal suggesties voor de besteding van de Delftse Duiten. Zij krijgen over de te volgen procedure een brief. De wethouder zegt toe het antwoord op de problematiek te zijner tijd naar de commissie te sturen.

De heer Aközbek verzoekt de voorzitter om de bureaurapportages 2e halfjaar 1999 Politie Haaglanden voor een volgende vergadering te agenderen. De voorzitter zegt dit toe.

De commissie gaat akkoord met de voorgestelde wijze van afdoening.

5.

Vaststelling besluitenlijst commissie Leefbaarheid d.d. 9 september 1999

De heer Reuvers meldt dat zijn naam in de besluitenlijst verkeerd is geschreven. Er staat Reuver in plaats van Reuvers. De voorzitter laat dit noteren.

De heer De Graaf meldt dat bij de opsomming van de standpunten van de partijen bij het "Voorstel aan de gemeenteraad in te stemmen met de Beleidsvisie Wonen in Delft, delen I en II" de D66-fractie is weggevallen. De fractie van D66 is akkoord gegaan met het voorstel. De voorzitter laat dit noteren. Daarnaast mist de heer De Graaf een toezegging door wethouder Torenstra, gedaan in de vorige vergadering, waarin hij de voorzitter verzocht om een inventarisatie van energiebesparingsmaatregelen voor woningen van corporaties en een optimaal gebruik van subsidiemogelijkheden hiervoor. De wethouder heeft hierop toegezegd dit verzoek in relatie tot de afspraak over energiebesparing en woonlastenfonds in het reguliere driehoeksoverleg aan de orde te stellen en een en ander aan de commissie terug te melden.

De heer Meuleman meldt ten aanzien van agendapunt 7 dat het advies van de commissie moet luiden: " de commissie neemt met voorlopige instemming kennis van de Voortgangsrapportage Integraal Jongerenbeleid". De voorzitter laat dit noteren.

De heer Baljé vraagt de voorzitter of er al duidelijkheid is over de eventuele aanwezigheid van ambtenaren bij bezoeken van fracties in de stad. De voorzitter antwoordt hierop dat het onderwerp zal worden meegenomen in het traject Bestuurlijke Vernieuwing of in de commissie Middelen en Bestuur aan de orde zal komen.

De commissie gaat akkoord met de besluitenlijst van 9 september 1999.

6.

Presentatie over Milleniumaanpak

De voorzitter zegt toe dat de informatie over de milleniumwisseling in verschillende talen beschikbaar zal zijn.

De commissie neemt kennis van de presentatie.

 
 

Rondvraag OOV

De heer De Graaf meldt dat bewoners van het Koningsplein zich zorgen maken over de verbranding van kerstbomen met oud & nieuw, omdat deze te dicht bij de huizen zou plaatsvinden. De voorzitter antwoordt hierop dat het "vurenbeleid" voor de komende oud & nieuw ongewijzigd blijft. De richtlijnen blijven gewoon gelden, maar zullen met meer zorg worden bewaakt. Met de betrokken bewoners zal een gesprek worden gevoerd.

7.

De wijkaanpak

  • Nota "De wijken centraal 2: een tussenstand"
  • Wijkbeschrijvingen
  • Presentatie informatie uitkomsten wijkbijeenkomsten en wijkpanels
  • Presentatie werkdocument wijkaanpak

Voorzitter Torenstra zegt toe te kijken naar de haalbaarheid van het tijdspad dat staat voor de wijkplannen.

De voorzitter stelt de commissie voor om in het komende jaar een keer dieper op de materie in te gaan middels bijvoorbeeld een wijkschouw of excursie. De commissie stemt hiermee in.

De commissie neemt kennis van de wijkbeschrijvingen en de presentaties en gaat akkoord met de nota.

8.

Uitkomst project Sportvisie 2000 en vervolg: impuls voor de Delftse sport

De heer Engels, voorzitter van de Sportraad Delft, geeft aan dat de Sportraad aan alle discussie omtrent de voorbereidingen van de sportvisie heeft meegewerkt. Hij plaatst een drietal opmerkingen. Ten eerste dat de Sportraad voorstander is van een versterkte georganiseerde sport en belang hecht aan een goede samenwerking. In de tweede plaats is de Sportraad van mening dat meer vertaling vanuit het veld niet overbodig lijkt. Tot slot meldt de heer Engels dat de Sportraad blijft meedoen aan (vervolg)acties.

De commissie akkoord met het voorstel.

9.

Rondvraag

Van de rondvraag wordt geen gebruik gemaakt.

10.

Sluiting

De voorzitter sluit om 00.15 uur de vergadering.

 

terug naar boven