Concept Subsidie overeenkomst schoolzwemmen

 

 

De ondergetekenden,

 

 

1.    De gemeente Delft, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door J.P. Torenstra, wethouder o.a. sport en recreatie, daartoe gemachtigd door de burgemeester, H.M.C.M van Oorschot, hierna te noemen "de gemeente";

 

2.    De naamloze vennootschap N.V. Sportfondsenbad-Delft, gevestigd te Delft, te dezen krachtens haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heren F.M.M. Waser en Th.J. Sloots, respectievelijk voorzitter en lid van de Raad van Beheer, hierna te noemen "SFD”.

 

 

in aanmerking nemend:

 

-      dat de gemeente voor het schoolzwemmen ten behoeve van het openbaar, het bijzonder en het speciaal (basis)onderwijs gebruik maakt van de diensten van SFD;

-      dat de gemeente telkens voor een periode van 4 jaar een onderwijs-beleidsplan vaststelt, waarvan het beleid ten aanzien van het schoolzwemmen en de financiering onderdeel uitmaken;

-      dat het geldende onderwijs-beleidsplan “Kerend tij” 1997 - 2000 voor het schoolzwemmen van kracht is tot en met het schooljaar augustus 2000 - juli 2001;

-      dat begin 2001 bekend is of het nieuwe onderwijs-beleidsplan consequenties heeft voor het huidige beleid ten aanzien van het schoolzwemmen;

-      dat de gemeente de intentie heeft om de onderhavige overeenkomst, na afloop van de contractperiode, jaarlijks stilzwijgend te verlengen, indien het beleid ongewijzigd zal worden voortgezet;

-      dat het SFD in verband met het goed en veilig verloop van het schoolzwemmen de instructie schoolzwemmen hanteert, die is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders in de raadsvergadering van  27 april 2000, stuk nummer 3792.

-      dat partijen het wenselijk achten de afspraken met betrekking tot het schoolzwemmen in deze overeenkomst te regelen;

 

komen overeen als volgt:

 

 

Artikel 1. Onderwerp van de overeenkomst

 

1.    SFD verzorgt in opdracht van de gemeente jaarlijks gedurende minimaal 36 en maximaal 40 weken, minimaal 10 en maximaal 15 zwemlessen per week in het Sportfondsenbad en minimaal 10 en maximaal 15 zwemlessen per week in het Zwem- en Squashcentrum Delft, van een half uur (10 -15 'zwem-uren') ten behoeve van het openbaar, het bijzonder en het speciaal onderwijs in Delft onder de in deze overeenkomst opgenomen voorwaarden en bepalingen en tegen de in artikel 3 lid 1 opgenomen prijzen.

2.    Het totaal aantal zwem-uren, het aantal weken, als genoemd in het eerste lid, worden in onderling overleg aan het begin van het schooljaar definitief vastgesteld.

Artikel 2. Maximum aantal leerlingen per les en toezicht.

 

1.   Per les van een half uur worden in het Sportfondsenbad aan de Weteringlaan nr.1 in principe maximaal 60 leerlingen en in het Zwem- en Squashcentrum Delft aan de Clara van Sparwoudestraat nr .2 maximaal 40 leerlingen toegelaten.

2.   SFD is verantwoordelijk voor voldoende toezicht op de leerlingen en zorgt als uitgangspunt (staat in de toelichting bij de instructie vermeld) voor ten minste 1 gekwalificeerd zweminstructeur per gemiddeld 15, doch maximum 18 leerlingen. Bij geoefende zwemmers - in bezit van B-diploma - is de maximale groepsgrootte per zweminstructeur 20 leerlingen.

 

 

Artikel 3. Prijsaanpassingen en wijze van betalen.

 

1.    De prijs van schoolzwemmen bedraagt in het jaar 2000 in “Sportfondsen’ ƒ488,40 per uur en in het “Zwem en squashcentrum” ƒ295,10 per uur. Deze prijzen worden jaarlijks, voor het eerst op 1 januari 2001, aangepast aan het prijsaanpassingspercentage zoals dit door de gemeenteraad bij de begrotingsbehandeling voor het nieuwe jaar wordt vastgesteld.

2.    Betaling vindt maandelijks achteraf plaats op een door SFD aan te geven wijze.

 

 

Artikel 4. Rooster zwemlessen

 

1.    De gemeente stelt na overleg met SFD twee maanden vóór het eind van het schooljaar een rooster vast voor het volgende schooljaar; hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de belangen van SFD.

2.    Wanneer SFD gedurende het schooljaar vanwege eventuele onvoorziene evenementen e.d. afwijkt van het rooster als bedoeld in het eerste lid en aan de gemeente geen aanvaardbaar alternatief kan worden geboden, is de gemeente vrij om voor de betreffende lessen uit te wijken naar een ander zwembad. Voor deze lessen is geen vergoeding verschuldigd aan SFD. Indien de gemeente als gevolg hiervan aantoonbaar genoodzaakt is extra kosten te maken, worden deze kosten door SFD vergoed.

 

 

Artikel 5. Aansprakelijkheid, verzekering

 

1.    De gemeente is niet aansprakelijk voor de schade welke eventueel mocht voortvloeien uit de zwemlessen als gevolg van omstandigheden welke aan SFD kunnen worden toegerekend.

2.    SFD zorgt voor een afdoende verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid.

 

 

Artikel 6. Contractperiode

 

1.       Deze overeenkomst gaat in op 1 januari 2000 en eindigt 31 juli 2001;

2.       Indien het onderwijsbeleid ongewijzigd wordt voortgezet wordt de overeenkomst na afloop van de in het eerste lid genoemde termijn jaarlijks stilzwijgend verlengd.

3.       Indien het onderwijsbeleid wijzigt treden partijen met elkaar in overleg om te bezien of, en zo ja onder welke voorwaarden, de overeenkomst wordt voortgezet dan wel wordt beëindigd dan wel over het treffen van een afbouwregeling.

 

 

Artikel 7. Evaluatie

 

Jaarlijks vindt aan het eind van het schooljaar een evaluatie van de zwemlessen plaats. Over

de wijze waarop deze evaluatie wordt uitgevoerd vindt overleg plaats tussen partijen. Bij de

evaluatie wordt er getoetst aan het Schoolwerkplan schoolzwemmen en worden

de vorderingen van de leerlingen geëvalueerd.

 

 

Artikel 8. Contactpersonen

 

De gemeente en SFD wijzen contactpersonen aan voor de uitvoering van deze overeenkomst.

 

 

Artikel 9. Tussentijdse ontbinding

 

In de volgende gevallen kan de overeenkomst door een van de partijen tussentijds worden

ontbonden, onverminderd hun overige rechten, zonder dat daartoe rechterlijke tussenkomst

is vereist:

a.    indien een partij enige bepaling van deze overeenkomst niet of niet behoorlijk nakomt;

b.    indien de kwaliteit van de door SFD verzorgde zwemlessen aantoonbaar niet voldoet aan redelijk te stellen eisen;

c.    SFD surséance van betaling aanvraagt, in staat van faillissement wordt verklaard of de rechten zonder schriftelijke toestemming van de gemeente op een ander zijn overgegaan;

d.    indien een van de zwembaden van SFD niet meer gebruikt kan worden voor het schoolzwemmen en deze zwem-uren niet op een voor beide partijen aanvaardbare wijze ondergebracht kunnen worden bij een ander zwembad van SFD.

 

 

Artikel 10. Geschillen

 

1.    Elk geschil betreffende de totstandkoming, de uitleg of de uitvoering van deze overeenkomst, alsmede elk ander geschil terzake van of in verband met deze overeenkomst, hetzij juridisch, hetzij feitelijk, zal ter beslechting aan de bevoegde rechter te Amsterdam worden voorgelegd, voor zover de wet niet anders bepaalt.

2.    Partijen kunnen overeenkomen dat een geschil, als in voorgaand lid bedoeld, wordt onderworpen aan een arbitrage volgens een op te maken akte van compromis en dat daarover een bindend advies wordt gevraagd.

3.    In het geval het geschil de gemeente en de vennootschap betreft wijzen beide partijen in bedoelde gevallen een persoon aan als lid van de arbitrage-commissie. De beide gekozen leden kiezen gezamenlijk een voorzitter van de commissie.

4.    Een geschil is aanwezig indien een der partijen zulks in een aangetekende brief aan de wederpartij kenbaar maakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aldus overeengekomen en in tweevoud getekend, te Delft ..............................2000,

 

 

 

 

 

Gemeente Delft                                                        

 

 

 

 

......................................         J.P. Torenstra,                       wethouder o.a. sport en recreatie,

 

 

 

N .V. Sportfondsenbad- Delft

 

 

 

.....................................          F.M.M. Waser,                       voorzitter Raad van Beheer,

 

 

 

.....................................          Th.J. Sloots                            lid Raad van Beheer.