Bijlage 1 - Voortgangrapportage millenniumprobleem Delft | ||
CONCLUSIE De aandacht verschuift steeds meer naar restrisico´s en het inbouwen van aanvullende zekerheden (in de vorm van noodplannen). Van gemeentebreed belangrijke systemen als het postvolgsysteem, het personeels- en salaris informatiesysteem, het financieel systeem is uit testen gebleken dat zij millenniumbestendig zijn. Per medio oktober is het centrale testtraject afgerond. Een laatste, afsluitende test is nog voorzien bij de Dienst Maatschappelijke Zorg met betrekking tot het uitkeringensysteem SDMS 6. Voorts zal door de leverancier nog een aanvullende test plaatsvinden op de werking van het GBA. Het maken van noodplannen loopt iets achter op schema. Maar de basis is nu wel gelegd.
2. OVERZICHT OP BASIS VAN DE DIENSTRAPPORTAGES (BEDRIJFSVOERING) De huidige rapportage geeft de stand van zaken van half oktober 1999 weer. Op basis van de dienstrapportages worden mee en tegenvallers van de (bestuurlijk en gemeentebreed) vitale systemen belicht. Voor een (beknopt) totaaloverzicht zie bijlage 1. In het overzicht is dit keer een aparte kolom toegevoegd waar is vermeld of, door het management vastgestelde, noodplannen zijn gemaakt.
3. VOORTGANG GEMEENTEBREED TESTTRAJECT Per medio oktober is het centrale testtraject afgerond. Een laatste, afsluitende test is nog voorzien bij de Dienst Maatschappelijke Zorg met betrekking tot het uitkeringensysteem SDMS 6. Op basis van de eerste (positieve) testresultaten en het feit dat alle voorbereidende acties zijn afgerond zijn de vooruitzichten goed. Voorts zal door de leverancier nog een aanvullende test plaatsvinden op de werking van het GBA. Hiermee wordt zowel de datacommunicatie tussen leverancier en gemeente, als de binnengemeentelijke informatievoorziening van persoonsgegevens getoetst.
4. NOODPLANNEN EN VOORZORGSMAATREGELEN Het maken van noodplannen loopt iets achter op schema. Hetgeen spoort met ervaringen bij andere gemeenten. De basis is nu wel gelegd, maar hier en daar moeten afspraken nog iets scherper aangezet worden. Ook geldt in algemene zin dat een goed noodplan regelmatig aan de (veranderende) situatie moet worden aangepast. Al met al vraagt het wat meer (doorloop)tijd dan verwacht, met name in die gevallen waar onderlinge afstemming nodig is. Bijvoorbeeld omdat in verschillende plannen een beroep wordt gedaan op dezelfde medewerkers.
5. BESLISPUNT Het college wordt voorgesteld de voortgangsrapportage ter kennis name te brengen van de raadscommissie middelen en bestuur.
|
||
![]() |
![]() |