08 september 2000

Besluitenlijst commissie Middelen en Bestuur - 27 juni 2000

 


naar agenda
27 juni 2000


naar agenda
21 sept. 2000


 

Voorzitter:

de heren. Van Oorschot, Oosten, Torenstra

Secretaris

Mw. Wanrooij

Aanwezig

de heren: Blinker, Otto, Taneja, De Graaf, Kleine, Reuvers, De Graaff, , Van Doeveren, Derks Mostert De Wit

de dames: Roorda van Eijsinga, Bolten, Brehm

Afwezig

de heren: Boelens, Baljé, Bouman, Kroon, Dingler, Meuleman, Bonthuis, Bot, Mooiweer, Van den Doel

de dames: Vlekke, De Jongh Swemer, Koop, Lourens,

1.

Opening

De voorzitter (Oosten) opent de vergadering om 20.00.

2.

Mededelingen

Veel raadsleden zitten momenteel bij de extra commissievergadering Duurzaamheid (parkeerbeleid).

3.

Inventarisatie wensen publieke tribune om bij een van de agendapunten het woord te voeren

Er zijn geen mensen die het woord willen voeren.

4.

Vaststelling wijze van afdoening ingekomen stukken
Wordt vastgesteld

5.

Vaststelling besluitenlijst commissie Middelen en Bestuur

vergadering d.d. 18 mei 2000

Wordt vastgesteld. N.a.v. de besluitenlijst merkt mevrouw Bolten op dat uit de personeelsadvertenties die de gemeente Delft plaatst, niet blijkt dat Delft een diversiteitsbeleid of gelijke behandelingsbeleid kent. De heer C. de Graaf (ambtenaar P&O) is van mening dat dit wel in de advertentie zou moeten staan. Dit punt wordt opgepakt.

 

6.

Rekening 1999 en Sociaal Jaarverslag

De voorzitter laat de accountantsverklaring uitreiken. Deze was pas enkele uren voor de commissievergadering gereed. Omdat dit de laatste rekening is met een dienstenstructuur is er voor gekozen om een sobere uitvoering van de rekening te maken.

De voorzitter geeft aan dat het de bedoeling is om de rekening in de toekomt veel meer als beleidsinstrument te gaan gebruiken dan nu het geval is, dit geldt eveneens voor de Maraps en het concernbericht. In het najaar zal daar meer duidelijkheid over komen, de accountantsverklaring zal bij de discussie betrokken worden.

Er zal een onderzoek komen naar de kosten van het stationsplein.

De heer De Wit wil graag een verslag van de dienstreis van de burgemeester aan Mamelodi ontvangen. Dit verzoek zal aan de burgemeester worden overgebracht.

(De burgemeester heeft later in de commissie toegezegd dat bij de presentatie in september over internationale contacten, Mamelodi aan de orde zal komen).

Op blz. 47 is niet duidelijk hoe het bedrag "werken voor derden" is samengesteld. Dit wordt uitgezocht.

De commissie gaat accoord met de doorgeleiding van de rekening naar de raad.

 

7.

Fusievoorstel Energie Delfland 00/013689

De heer de Bree van Energie Delfland is aanwezig. De voorzitter zal aan de heer Grashoff het signaal doorgeven dat uit de commissie is gekomen over de inkoop van groene stroom door de gemeente. Dit valt waarschijnlijk wel in te passen in de brede energienota.

De commissie gaat accoord met de nota mits de OR accoord gaat.

8.

EZH- procedureafspraken en financieel technische richtlijnen 00/ 011193

Het communicatieplan ontbreekt. De commissie gaat accoord met de procedure- afspraken.

9.

Notitie CBB 00/009755

Over het aantal raadsleden dat in Kamer II zitting moet hebben, denkt iedere partij anders. Het varieert van geen tot 2. De burgemeester zegt toe dat een voorstel zal worden uitgewerkt waarin voorgesteld wordt om 1 ŕ 2 raadsleden in Kamer II te laten plaatsnemen. De raad kan dan via een amendement tot een definitief standpunt komen. Onderwerpen als roulatie en plaatsvervanging worden ook meegenomen.

10.

Selectie Economische Zustersteden 00/014377

De burgemeester zegt toe zich in te spannen om een duidelijk advies van het CBIN te verkrijgen. Er komt een vervolgnota. Het moet duidelijk worden waarom welke keuzen worden gemaakt, wat de doelen en de criteria zijn.

11.

EZH verdelingsvoorstel " Steun aan zustersteden"00/013830

De commissie discussieert of de Turkse stad nu wel of niet evenveel geld als de andere steden moet krijgen. Tijdens de communicatie over de EZH gelden is de indruk ontstaan in de stad dat de drie steden evenveel geld zouden ontvangen.

De burgemeester legt uit dat gekozen is voor de huidige verdeling omdat conform de nota Internationaal Beleid met de Turkse stad een jumelage (culturele band) wordt aangegaan en geen humanitaire band. Bovendien zijn er geen toezeggingen gedaan over de hoogte van een bedrag.

De commissie gaat accoord het stuk door te geleiden naar de Raad (mogelijk zullen daar amendementen worden ingediend).

12.

Rondvraag

De heer De Wit spreekt zijn bezorgdheid uit over de wisselende uitslagen van de asbesttesten. De burgemeester geeft aan dat de werkzaamheden met de hoogste prioriteit zijn uitgevoerd, momenteel wordt het definitieve advies van BME afgewacht.

De heer Meuleman vraagt aandacht voor de geluidsinstallatie in de Raadszaal. De burgemeester meent dat het probleem niet ligt bij de installatie maar bij de harde inrichting. Dit probleem wordt opgepakt.

De heer Taneja vraagt of in september er een planning uitgedeeld kan worden van de commissie. De voorzitter (Oosten) zegt dit toe.

Mevrouw Bolten vraagt de burgemeester naar de ongeregeldheden op de Beestenmarkt, die ontstonden na het oppakken van een wildplasser. Was het niet wijs geweest extra urinoirs te plaatsen? De burgemeester antwoordt dat er extra urinoirs op de Beestenmarkt waren geplaatst en dat wildplassen derhalve niets met de beschikbare voorzieningen te maken had.

13.

Sluiting

De vergadering wordt gesloten om 23.00

   

 

 

terug naar boven