Inspraakavond Ontwikkelingsplan Lindelaan - Elzenlaan

d.d. 9 juli 2008

 

Naam

 

Vraag

Reactie

1.   De heer Schimmel

     Esdoornlaan 18

     2612 TD  Delft


-                  De Toren aan de Elzenlaan wordt 30 meter
       hoog, dit is erg hoog. In het kader van
      milieueffecten is de vraag of ook de
     windbelasting is onderzocht die het neerzetten van zo’n hoge toren heeft op de rest van het wijk. Windrichting west. Dit is niet terug te vinden in het milieudeel. Wind dwarrelt achter de toren omlaag waardoor zwerfvuil bij de supermarkt de wijk wordt ingeblazen. Windrichting west, daar krijgen de hoge bomen, bij harde wind, last van.

-                  Wat voor invloed heeft de toren op de lichtval op de woningen in de direct omgeving en op de natuur?

Er worden geen grote nadelige effecten verwacht als gevolg van de hoogte van de toren op de omgeving. Voor het plan is geen apart windhinderonderzoek gedaan. Een dergelijk onderzoek wordt alleen gedaan voor gebouwen van 40 meter of hoger, waarvoor een hoogbouweffectrapportage moet worden gemaakt[1]. Ten behoeve van de constructie van het gebouw is een windstudie gedaan naar de krachten op het gebouw, en dus niet naar de effecten op de omgeving.

 

Voor het plan zoals dit is opgenomen in het bestemmingsplan is wel een bezonningsstudie gedaan. Daaruit is geconcludeerd dat het effect van de woontoren op de omgeving acceptabel is. De toren in dit plan past binnen het bestemmingsplan.

2.   Mw. Van Ravenhorst

     Esdoornlaan 18

     2612 TD  Delft

-                  Er wordt onderschat hoeveel mensen gebruik gaan maken van de supermarkt. Ook mensen van buiten Vrijenban en op doorgaande route. Aan deze kant van Delft is geen andere supermarkt. Parkeerproblemen worden voorzien.
Waarschijnlijk gaan de gestelde normen niet voldoen.

Het aantal parkeerplaatsen in de garage en de buitenruimte voldoet aan de nota parkeren en stallen. De norm is in het geval van de supermarkt gebaseerd op het bruto oppervlak van te vestigen functies. De parkeernorm kan niet hoger worden gesteld gebaseerd op de verwachting dat de supermarkt een groot succes zal gaan worden.

3.   Mw. Van Ravenhorst

     Esdoornlaan 18

     2612 TD  Delft

-                  Bang voor permanente hinder van de drukte bij de supermarkt, vooral om 17.00 – 18.00 uur.
De supermarkt ligt precies aan de ingang van de wijk, de ontsluiting van de wijk zou moeten worden aangepast.

In nauwe samenwerking met verkeerskundigen van Gemeente Delft wordt de beschikbare wegcapaciteit en  het verkeersaanbod vastgesteld. De capaciteit is voldoende voor de verwachte verkeersbewegingen.

4.   Mw. W.J. Bevaart
     Van Miereveltlaan 25
     2612 XE  Delft

-                  Wordt er voorafgaand aan de heiwerkzaamheden een pandopname gedaan?

-                  Welke methode van heien wordt er gebruikt?
Bij de sloop van het Witte huis heeft mevrouw veel last gehad van trillingen en kraken van haar huis aan de Van Miereveltlaan.

Zonodig wordt een deel van de woningen aan de Van Miereveltlaan betrokken bij de pandopnames. Op het moment dat de exacte bouwmethode bekend is, wordt door een deskundig bureau bepaald waar pandopname noodzakelijk is.

 

De methode van uitvoering van de heiwerkzaamheden is nog niet bepaald. De keuze is echter niet van belang voor het ontwikkelingsplan.

5.   Mw. W.J. Bevaart
     Van Miereveltlaan 25
     2612 XE  Delft

-                  Graag geluidsarm asfalt gebruiken i.v.m verkeershinder.

Inspreker doelt op het mogelijk toepassen van speciaal asfalt voor de Van Mierenveltlaan (andere wegen in de buurt zijn niet geasfalteerd). Momenteel is er nog geen concreet voornemen de Van Mierenveltlaan opnieuw te asfalteren. Wanneer dat wel het geval heeft geluidsarm asfalt de voorkeur.

6.   De heer Vanhauten
     Van Miereveltlaan 19
     2612 XE Delft

-                  Groengebied (nu ecologische zone) uit bestemmingsplan dat wordt ingeruild voor een supermarkt teneinde ergens anders (25 meter verderop) groengebied te creëren. Dit is een verschuiving van het probleem.

-                  In de planontwikkeling is geen rekening gehouden met de bewoners aan de andere zijde van de Van Miereveltlaan (schilderswijk). Deze bewoners ondervinden meer consequenties van deze nieuwbouw dan een groot aantal bewoners van de bomenwijk.

-                  T.a.v. de locatie van de supermarkt wordt terecht geconstateerd dat deze een wijkfunctie heeft en omdat het een van de weinige supermarkten in het oostelijk deel van Delft zal worden, en door de verdere verschuiving richting het kruispunt, worden er grote verkeers- en parkeerproblemen voorzien. Meer dan nu in het huidige plan, omdat de Lindelaan aan die zijde de enige ontsluitingsroute van de bomenwijk is. Dat betekent dat de bewoners van de bomenwijk en de Van Miereveltlaan die de wijk in/uit willen te maken krijgen met veel grote verkeersbewegingen te maken dan voorzien. Zeker voor hulpdiensten.

-                  Er zijn meer en andere parkeervoorzieningen nodig dan in het plan is voorzien. Omdat het nu een ketting van parkeren is aan de Elzenlaan en dus veel mensen bezig zijn met in en uit parkeren. Meer een parkeerplein maken zodat parkeermanoeuvres de doorgang niet belemmeren. Het genoemde probleem zal ook leiden tot meer overlast in de schilderswijk hoewel dat vergunninggebied is, deze gaat pas om 16.00 uur in. Uitbreiding van vergunning en daarmee uitbreiding van de kosten.

Met de aanpassing van de plattegrond van de supermarkt wordt niet méér groen aangetast dan met de vlek uit het bestemmingsplan. (Er is dus geen probleem om te verschuiven.)

 

In de planontwikkeling is wel degelijk rekening gehouden met de effecten op de directe omgeving. Daaronder valt ook de Van Mierenveltlaan. Wel is met de bewoners van de Bomenwijk, vertegenwoordigd door de Bewonerswerkgroep Bomenwijk, over het plan overleg geweest.

 

Uit onderzoek blijkt dat het realiseren van een supermarkt aan deze zijde van Delft wenselijk is. Voor het gehele plan is onderzocht of de resulterende verkeersbewegingen verwerkt kunnen worden door de wegen in het gebied. De conclusie was dat de capaciteit hiervoor inderdaad toereikend is.

Verkeersbewegingen zullen na realisatie gemonitord worden ter bevestiging.

 

Zie beantwoording vraag 2

7.   De heer Vanhauten
     Van Miereveltlaan 19
     2612 XE Delft

-                  Hoe is in het plan voorzien in de bevoorrading van de supermarkt, en de overlast die dat met zich meebrengt.

De supermarkt wordt aan de Lindelaan bevoorraad ter hoogte van de Esdoornlaan. Voor de vrachtwagens wordt een opstelplek gerealiseerd parallel aan de Lindelaan. Het laden en lossen kan vanzelfsprekend leiden tot overlast (voornamelijk geluid). Gezien het een relatief kleine supermarkt betreft is de verwachting dat dit beperkt zal blijven tot drie tot vier maal per dag.

8.   De heer Vanhauten
     Van Miereveltlaan 19
     2612 XE Delft

-                  Waar bevindt zich de koeling van de supermarkt, i.v.m. geluidhinder?

De koeling van de supermarkt wordt in het ontwerp geïntegreerd op het dak. De geluidsproductie dient te voldoen aan de normen van het activiteitenbesluit. Op het moment dat de geluidsnormen worden overschreden kan de gemeente handhavend optreden.

9.   De heer Vanhauten
     Van Miereveltlaan 19
     2612 XE Delft

-                  Welk effect heeft de bouw van de toren/supermarkt op de grondwaterstand? En daarmee op omliggende bebouwing bij het gemaal.

De grondwaterstand wordt niet gewijzigd voor of door het te realiseren gebouw. Ceres verricht geohydrologsich onderzoek om te controleren of dit ook het geval is. 

10.  De heer Vanhauten
     Van Miereveltlaan 19
     2612 XE Delft

-                  Hoe zit het met heiactiviteiten, pandopnames en schaderegelingen voor de woningen aan de Van Miereveltlaan.

Pandopname wordt uitgevoerd door gespecialiseerd bureau, waarna stukken in bewaring bij notaris worden gebracht. Bij constatering van schade kan deze worden gemeld bij bouwvergunninghouder. Vaststelling zal door onafhankelijke derde geschieden. Op het moment dat de exacte bouwmethode bekend is, wordt door een deskundig bureau bepaald waar pandopname noodzakelijk is.  Zie ook vraag 4.

11.  De heer Vanhauten
     Van Miereveltlaan 19
     2612 XE Delft

-                  Wat wordt er gedaan ter voorkoming van bouwoverlast?

Vestia en de gemeente maken afspraken met de aannemer over de inrichting van de bouwplaats, de aanrijroutes en het beperken van overig overlast van de bouwwerkzaamheden.

12.  De heer Vanhauten
     Van Miereveltlaan 19
     2612 XE Delft

-                  Hoe zit het met de aanpassing van het grondwaterpeil?

Zie antwoord bij vraag 9.

13.  De heer Vanhauten
     Van Miereveltlaan 19
     2612 XE Delft

-                  Hoe zit het met de bomen aan de Van Miereveltlaan tijdens de bouw, blijven deze intact?

De bomen langs de Van Miereveltlaan zullen niet worden aangetast.

14.  De heer Vanhauten
     Van Miereveltlaan 19
     2612 XE Delft

-                  Waarom worden de bewoners van de schilderwijk niet geïnformeerd en geraadpleegd. Slechte communicatie.

Op dit moment worden de bewoners van de Van Miereveltlaan alleen geïnformeerd over officiële inspraakmomenten. We doen de toezegging dat voortaan ook bij de bewoners tegenover het plangebied de Bomenwijkkrant wordt bezorgd..

15.  De heer G. van Dort
     Van Miereveltlaan 21
     2612 XE Delft

-                  Meneer wil graag de vragen en antwoorden thuis gestuurd krijgen.

Alle insprekers zullen worden uitgenodigd voor de behandeling van het stuk in de raadscommissie. Deze beantwoording zal daarbij worden gevoegd.

16.  Mevrouw Van Vondelen
     Lindelaan 10
     2612 VK Delft

-                  Mevrouw heeft bezwaar tegen de hoogte van de toren voornamelijk voor het licht.

-                  Laden en lossen van de supermarkt, mevrouw maakt zich ernstige zorgen van de overlast en van het geluid van de koeling, het extra verkeer etc. (Zie ook de problemen voor de bewoners bij de supermarkt aan het Bastiaanplein.)

-                  Grote vrees voor de waterhuishouding, dat deze nog slechter wordt.

-                  Woongenot is erg afgenomen sinds sloop van het partyhuis.

-                  Communicatie is erg weinig, mevrouw moet alles uit de media halen.

Zie antwoord bij vraag 1 over bezonning.

 

Zie antwoord bij vraag 6,7 en 8 .

 

De waterhuishouding wordt verbeterd door toevoeging van extra oppervlaktewater en het plaatsen van nieuwe duikers tussen de watergang en het poldergemaal voor de doorstroming van het water.

 

 

17.  De heer Grongriep
     Lindelaan 6
     2612 VK  delft

-                  Meneer is tegen de bouw van de flat en de supermarkt vanwege de aantasting van het woongenot.

-                  Meneer stelt voor een huurvermindering aan de huidige bewoners door de aantasting van het woongenot, aandacht gevraagd aan Vestia.

-                  Grote toename van drukte in de wijk. Geluidshinder van laden en lossen voor de deur. (is het mogelijk om de resulterende geluidbelasting te berekenen. Geluidsoverlast van de koeling.

-                  Overlast van de reclameborden, veel licht in de nacht.

De ontwikkelende partij en de gemeente zien toevoeging van voorzieningen en verbetering van openbare ruimte als verhoging van het woongenot.

De hoogte van de huur ligt geheel buiten het bereik van de vrijstellingsprocedure. Eventuele klachten over de hoogte van de huur kunnen worden gedeponeerd bij de verhuurder of de Huurcomissie.

 

Zie de beantwoording van vragen 6,7, en 8

 

Vestia krijgt als verhuurder van supermarkt de reclamevoorstellen ter goedkeuring. Vestia houdt rekening met de belangen van haar huurders van de woningen in de omgeving.

18.  De heer Versprille
     Lindelaan 8
     2612 VK  Delft

-                  Huidige situatie (na sloop partycentrum, voor de bouw van de supermarkt) is een verbetering. Het partycentrum zorgde voor parkeeroverlast en als er recepties waren dan was er veel geluidsoverlast, muziek en praten. Dus dat is een verbetering.

-                  Maar met de huidige plannen verwacht meneer meer verkeer, meer geluid en het uitzicht wordt veel minder.

-                  In het haakblok en de toren worden appartementen gerealiseerd in de sociale huursector. Dat betekent dat men aan bepaalde inkomensgrenzen moet voldoen. Meneer zit boven die grens. Worden er ook appartementen gebouwd voor mensen die boven deze grens zitten.

De situatie die door inspreker wordt gewaardeerd is per definitie tijdelijk. Zonder de bouwplannen zou tenslotte het partycentrum niet gesloopt worden

 

Zie antwoord bij vraag 6,7 en 8.

 

Het streven is om meer differentiatie te creëren in de Bomenwijk. Er zullen zeker ook duurdere woningen in de wijk gerealiseerd worden. Wat voor woningtypes dat zijn, is nu nog niet bekend. Dat is mede afhankelijk van de te verwachten vraag.

 

 

19.  Donald Schenkel

     Van Miereveltlaan 25
     2612 XE  Delft

-                  Positief: de laagbouw ontwerpen zijn mooi. Passen in theorie ook bij het beeld van de wijk.
De toren van 4 lagen ziet er ook nog goed uit.

-                  Meneer heeft moeite met: de toren van 9 lagen die de structuur van de wijk verstoord, daarmee verwijzend naar het ontwikkelingsplan blz 9, 3.2 bovenaan. Wat daarmee beschreven staat is volledig in strijd met de 9 lagen.

-                  Er komen minder woningen terug dan het huidige aantal. Men probeert dit te compenseren door op een heel klein oppervlakte van de wijk ineens de hoogte in te gaan.

Dat het plan in strijd is met de omschrijving in paragraaf 3.2 is begrijpelijk. Deze paragraaf beschrijft de oorspronkelijke situatie. Dat de woontoren de structuur van de wijk ‘verstoord’, is niet onze opvatting. De toren wijkt af van het oorspronkelijke beeld, maar vanuit zowel oogpunt van stedenbouw als momentenzorg is de uitzondering op deze plek toelaatbaar.

 

Omdat de oorspronkelijke woningen van de Bomenwijk ook qua grootte niet meer aan de normen van deze tijd voldoen zullen in de gehele wijk minder woningen worden teruggebouwd. Ook om die reden is een plaatselijke verdichting zoals deze toren gewenst.

Bij de toren is niet alleen naar de structuur van de bomenwijk gekeken, maar ook naar het profiel van de gehele Van Miereveltlaan.

 

20.  Donald Schenkel

     Van Miereveltlaan 25
     2612 XE  Delft

-                  De supermarkt gaat het waarschijnlijk niet halen. Andere supermarkten in de wijk zijn failliet gegaan. Meneer ziet de noodzaak van een nieuwe supermarkt in de wijk niet in.

Uit detailhandelonderzoek blijkt dat het realiseren van een supermarkt aan deze zijde van Delft wenselijk en mogelijk is. Wij verwachten dan ook niet dat de supermarkt failliet zal gaan. Daarbij is de bedrijfsruimte flexibel in te delen, waardoor het mogelijk is om andere bedrijvigheid te huisvesten, mocht daartoe buiten alle verwachtingen de noodzaak ontstaan. De toekomstwaarde van het gebouw is gewaarborgd.

21.  Donald Schenkel
     Van Miereveltlaan 25
     2612 XE  Delft

-                  Jammer dat zo schijnheilig wordt gedaan over het behouden van het karakter van de wijk terwijl juist de hele wijk veranderd wordt.

De Bomenwijk gaat inderdaad veranderen door de vernieuwing. Maar er wordt zorgvuldig gewerkt om op een juiste manier aansluiting te vinden op de bestaande bouw. Om deze reden is het beeldkwaliteitplan opgesteld met een omschrijving geeft om met eigentijdse middelen voort te bouwen op de kwaliteiten van de bestaande wijk. Het kwaliteitsteam bewaakt de omschreven kwaliteiten van het beeldkwaliteitplan.

22.  Donald Schenkel

     Van Miereveltlaan 25
     2612 XE  Delft

-                  Slechte communicatie aan de bewoners van de Schilderswijk. Als eerder was gecommuniceerd met deze bewoners dan was het duidelijk geweest dat de bewoners van de Van Miereveltlaan het geen goed plan vinden.

Zie antwoord bij vraag 14.

23.  Donald Schenkel

     Van Miereveltlaan 25
     2612 XE  Delft

-                  Meneer heeft nu uitzicht van laagbouw, bomen en huisjes. Het plan gaat ten koste van dit uitzicht, en zal leiden tot een waardedaling van de woning van de inspreker. Wordt de waardedaling van zijn huis gecompenseerd?

De door inspreker genoemde waardedaling is ons inziens geen zekerheid. Mocht, tegen onze verwachtingen in, toch planschade ontstaan voor de inspreker, dan kan door inspreker een planschadeclaim worden ingediend.

24.  Dhr B.Snip & mw. M. Heinen
     Van Miereveltlaan 17
     2612 XE Delft

-                  Bewoners willen graag pandopname. En duidelijke procedure t.a.v. schadeclaims.

Zie antwoord bij vraag 4 over de nulmeting en bij vraag 10 over de procedure.

 

25.  Dhr. B.Snip & mw. M. Heinen
     Van Miereveltlaan 17
     2612 XE Delft

-                  Procedure en informatie voorziening: November 2006 hebben wij het koopcontract voor ons huis aan de Van Miereveltlaan 17 getekend. Bij onze beslissing hebben wij ons onder andere laten leiden door informatie uit het ontwikkelingsplan Bomenwijk versie oktober 2006.

In dit plan stond een duidelijke schets van het (relatief recente) bestemmingsplan en hoe de bouwplannen voor de supermarkt en de woontoren daarin ingepast werden.
Daarnaast lag er een advies van de welstandscommissie met betrekking tot dit plan waarin zware bedenkingen geuit werden tegen met name de schaal/maat van de woontoren en het bijbehorende supermarktcomplex.

<quote> "De hoogte van de toren vormt een erg groot contrast met de bestaande wijk. Het meest problematisch is de ''footprint'' van het gebouw: de supermarkt en het dek ervoor nemen een groot oppervlak in beslag van de oorspronkelijke groene rand met de waterpartij. De openheid en het groene karakter die de wijkentree juist hier bezit worden fors aangetast."…
"De commissie adviseert, mede gelet op de cultuurhistorische waarden van de wijk, negatief over plaatsing en volume van de combinatie toren/ supermarkt zoals nu voorgesteld.”
Redelijkerwijs konden wij dus aannemen dat de plannen zoals ze er op dat moment lagen een "worst case scenario" waren.

Tot onze grote verbazing is in de nieuwe plannen (ontwikkelingsplan Lindelaan - Elzenlaan d.d. juni 2008) echter gekozen voor een vergroting in plaats van een te verwachten verkleining van de schaal/maat van het supermarktcomplex. Het gebouw is langer geworden en strekt zich uit tot recht voor onze voordeur. Daarbij is het laagbouwgedeelte ook nog 4 meter hoger geworden.
Uit verder onderzoek van onze kant bleek dat de aanpassingen op het plan mede in samenspraak met de bewonerswerkgroep Bomenwijk tot stand gekomen te zijn.

Onze bedenking richt zich op twee punten.
1.    De plannen zijn aangepast in een richting die haaks staat op de bevindingen van de welstandscommissie.
2.    Bij de ontwikkeling van het nieuwe plan is nooit samenspraak, overleg of uitnodiging daartoe richting de bewoners van de Van Miereveltlaan geweest. Dit schept een ongelijkheid die, in onze ogen, nadelige gevolgen heeft voor ons en een aantal andere bewoners van de Van Miereveltlaan.

-                  Daarnaast willen wij opmerken dat er, in ieder geval bij ons, geen duidelijkheid is over het verdere verloop van de planontwikkeling en mogelijkheden tot inspraak/bezwaar.

In het najaar van 2006 was ook het bestemmingsplan Noordoost in de maak. Ter plaatse van dit bouwplan was dit ter vervanging van het bestemmingsplan Bieslandse Bovenpolder uit 1987. Het ontwerpbestemmingsplan Noordoost is, met integratie van het plan uit het genoemde ontwikkelingsplan uit oktober 2006, in januari 2007 terinzage gelegd. Het nu geldende bestemmingsplan bevat dus de stand van zaken van dat moment.

 

Met de verdere uitwerking van de bouwplannen dor Vestia/Ceres is uiteindelijk afgeweken van de contour zoals die is opgenomen in het bestemmingsplan. Mede gezien de kritiek op de “footprint” is gekozen voor een andere plattegrond voor de supermarkt.

Daar er ook zorg was over de uitstraling van de supermarkt, vooral in de avonduren, is hierboven ook een aantal woningen toegevoegd.

Misschien is de aangepaste vorm en hoogte voor de insprekers een wezenlijk verschil, omdat de belangrijkste wijzigingen recht voor hun woning plaatsvinden. Zij worden vanuit dat gezichtspunt meer geraakt door de nadelen van de verandering dan anderen, en trekken minder profijt van de voordelen.

Insprekers komen dan ook tot een geheel andere conclusie dan de gemeente. Namelijk dat het "worst case scenario” nog overtroffen wordt.

De gemeente kijkt niet alleen vanuit de woning van de insprekers naar het plan. Ons inziens vertegenwoordigt het plan een wenselijk scenario.

 

26.  Dhr. B.Snip & mw. M. Heinen
     Van Miereveltlaan 17
     2612 XE Delft

-                  Nul meting, schade als gevolg van bouwactiviteiten. Navraag bij een medewerkster van Ceres op de inspraak avond leerde dat er geen voornemens zijn een nulmeting met betrekking tot eventuele bouw-schade aan woningen aan de Van Miereveltlaan te verrichten.
De afstand tot de  bouwactiviteiten is voor een aantal panden aan de Van Miereveltlaan gering en veel panden aan de Van Miereveltlaan zijn alleen al gezien hun bouwjaar kwetsbaar.
Wij verzoeken dan ook met klem om een nul meting voor aanvang van de bouwactiviteiten en duidelijke afspraken over aanspreekpunten en verantwoordelijkheden in geval van eventuele schade.

Zie antwoord bij vraag 4 over de nulmeting

27.  Dhr. B.Snip & mw. M. Heinen
     Van Miereveltlaan 17
     2612 XE Delft

-                  Verkeerssituatie Van Miereveltlaan  / W. van Aelstraat / Lindelaan. In het ontwikkelingsplan Lindelaan - Elzenlaan d.d. juni 2008 wordt geschetst dat er geen verkeersproblematiek te verwachten is als gevolg van de bouw van de woontoren en het supermarktcomplex.
Wij twijfelen hier ernstig aan omdat de praktijk leert dat het nu in de ochtend en avondspits al erg druk is op het kruispunt Van Miereveltlaan, Willem van Aelststraat, Lindelaan.
Op dit moment is de situatie al zo dat er is tijdens ochtend en avondspits geen constante doorstroming van het verkeer mogelijk is.
Dit betekent dat er verkeer stilstaat en weer optrekt hetgeen resulteert in overlast door geluid en uitlaatgassen.
Bouw van de supermarkt zal deze problematiek alleen maar verergeren.

-                  Wij vragen ons dan ook af of de minimum norm voor luchtkwaliteit en lawaai na de bouw van de supermarkt op de gepland locatie nog wel gewaarborgd kan worden, niet alleen voor de bewoners van Bomenwijk maar ook voor de bewoners van de Van Miereveltlaan.
In de jaren waarin verder gebouwd wordt in Bomenwijk zal de situatie naar verwachting alleen nog maar ongunstiger zijn.

Zie antwoord bij vraag 2 over verkeersbewegingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ten behoeve van het ontwikkelingsplan zijn onderzoeken gedaan voor luchtkwaliteit. Daaruit blijkt dat de luchtkwaliteit in het gebied ook na realisatie van het project binnen de gestelde normen blijft.

Ook voor geluidhinder is onderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat er voldaan kan worden aan de normen van de Wet geluidshinder

 

 



[1] Nota Bouwhoogten Delft