Raadsvoorstel                                                                       

 

Aan de gemeenteraad

 

Van                     : College van B&W    

Datum                  :

Pfh.                     : A. Koning               

Steller                  : Nanna van der Zouw, Sjoerd Eisenga                                   

tel.nr.                   : 2602704 of 2602112

e-mail                  : nvdzouw@delft.nl of seisenga@delft.nl

Programma          : Project AUB                       

Registratie nr.       : 355898

Stuk                    :       griffie   

 

Onderwerp        : Vaststelling Bestemmingsplan Zuidwest, deelgebied 2 (Buitenhof / Kerkpolder)

 

gevraagde beslissing:

 

I           Dat zienswijzen 61, 63 en 67 uit de Nota Zienswijzen niet-ontvankelijk worden verklaard en dat de overige indieners van zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan in hun zienswijzen ontvangen worden;

 

II          Dat aan de zienswijzen van indieners 1 t/m 8, 10 t/m 15, 17, 20 t/m 28, 30 t/m 34, 36, 39 t/m 45, 47 t/m 49, 51 t/m 58, 61, 64, 66 en 67 niet tegemoet wordt gekomen, aan de zienswijzen van indieners 9, 16, 18, 19, 29, 35, 37, 38, 46, 50, 59, 60, 62, 63 en 65 geheel of gedeeltelijk tegemoet wordt gekomen;

 

III          Het bestemmingsplan Zuidwest 2 (Buitenhof / Kerkpolder) gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dit ter inzage heeft gelegen. In totaal zijn 67 schriftelijke en mondelinge zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn samengevat en beantwoord in de Nota Zienswijzen, die geacht wordt deel uit te maken van dit raadsvoorstel. Naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve zijn de plankaart, de voorschriften en de toelichting ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangepast. De wijzigingen naar aanleiding van de ingediende zienswijzen zijn gemotiveerd in de Nota Zienswijzen. De ambtshalve aanpassingen van de plankaart, voorschriften en toelichting zijn hieronder weergegeven en gemotiveerd:

 

A.         voor wat betreft de plankaart de wijzigingen, zoals weergegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte wijzigingskaart. De ambtshalve aanpassingen van de plankaart zijn hieronder gemotiveerd:

 

1.         Aan de Mozartlaan 2 t/m 416 is de gerealiseerde ouderenvoorziening aldaar opgenomen op de plankaart. Dit was nog niet eerder gebeurd; inmiddels is de bouwvergunning verleend.

 

2.         Jan Thomeelaan 10, naar aanleiding van aanvraag bouwvergunning worden bestemming en bouwvlak wonen en bestemming tuin opgenomen. De eigenaar heeft hier recht op, op basis van het vigerend plan Buitenhof Noord, goedgekeurd op 6 januari 1987.

 

3.         Wilhelminalaan 109, de abusievelijk weergegeven uitbouw aan de achterzijde op de plankaart is weer verwijderd. Deze uitbouw past binnen de huidige bestemming. Weergave van deze uitbouw zou voor een onnodige extra uitbreidingsmogelijkheid zorgen, die ter bescherming van derden niet acceptabel wordt geacht.

 

4.         Die Buytenweye aan de Chopinlaan: hoogte aangepast van 5 lagen zonder kap naar 20 meter zonder kap voor de nieuwbouw, (conform vergund bouwplan) en 16 meter met kap voor de bestaande bouw (conform huidige situatie)

 

B.         voor wat betreft de voorschriften de ambtshalve wijzigingen inhoudende:

 

1.                   artikel 4, vijfde lid, onder III is geschrapt.

            Dit is geschrapt, om reden dat deze binnenplanse vrijstelling niet mogelijk is binnen deze bestemming.

 

2.                   Artikel 5, derde lid, onder III is geschrapt.

Dit is geschrapt, om reden dat deze binnenplanse vrijstelling niet mogelijk is binnen deze bestemming.

 

3.                   Artikel 6, vijfde lid, onder III is geschrapt.

Dit is geschrapt, om reden dat deze binnenplanse vrijstelling niet mogelijk is binnen deze bestemming.

 

4.                   Artikel 7, vijfde lid, onder IV is geschrapt.

Dit is geschrapt, om reden dat deze binnenplanse vrijstelling niet mogelijk is binnen deze bestemming.

 

5.                   artikel 5, eerste lid, sub a, categorie 1 is gewijzigd naar categorie 2;

De in deze bestemming aanwezige supermarkt behoort tot categorie 2 in de lijst van bedrijfstypen.

 

6.                   Artikel 13, eerste lid,  is toegevoegd: ‘IV Ter plaatse van de aanduiding 'nutsvoorzieningen' zijn de gronden uitsluitend bestemd voor nutsvoorzieningen’.

Dit is per abuis niet opgenomen in de ontwerpfase van dit bestemmingsplan.

 

7.                   Artikel 17, eerste lid,  is toegevoegd: ‘III Ter plaatse van de aanduiding 'nutsvoorzieningen' zijn de gronden uitsluitend bestemd voor nutsvoorzieningen’.

Dit is per abuis niet opgenomen in de ontwerpfase van dit bestemmingsplan.

 

8.                   artikel 20, tweede lid, onder II, sub a, is toegevoegd: en bijgebouwen;

Bepalingen omtrent bijgebouwen, zoals schuurtjes, die niet bouwvergunningsvrij zijn, zoals bepaald in het Besluit bouwvergunningvrije en licht-bouwvergunningplichtige bouwwerken, waren tot op heden niet opgenomen in de voorschriften.

 

9.                   artikel 20, derde lid, onder I, sub c is toegevoegd: “waarbij het doortrekken van de kap van het hoofdgebouw in dezelfde hoek naar de erfbebouwing mogelijk wordt gemaakt;”

Deze nieuwe uitbreidingsmogelijkheid was niet volledig in de voorschriften opgenomen.

 

10.               Artikel 20, derde lid, onder I, sub c, wordt “onder II, b” vervangen door ‘onder II, d”;

Dit betreft een redactionele wijziging.

 

11.               Artikel 20, tweede lid, onder II , sub H is vervangen door:  “de bouwhoogte van een bijgebouw mag maximaal 3 m bedragen”;

Bepalingen omtrent bijgebouwen, zoals schuurtjes, die niet bouwvergunningsvrij zijn, zoals bepaald in het Besluit bouwvergunningvrije en licht-bouwvergunningplichtige bouwwerken, waren tot op heden niet opgenomen in de voorschriften.

 

12.               artikel 35; eerste lid, sub b, “het eerste lid” gewijzigd in “sub a”;

artikel 35, eerste lid, sub c, “het eerste lid” gewijzigd in “sub a”;

artikel 35, eerste lid, sub d, “het eerste lid” gewijzigd in “sub a”;

artikel 35, tweede lid, onder II, “het eerste lid” gewijzigd in “lid 2, onder I”;

artikel 35, tweede lid, onder III, “het eerste lid” gewijzigd in “Lid 2, onder I”.

            Dit betreft een redactionele wijziging, in verband met een verkeerde verwijzing.

 

C.         voor wat betreft de plantoelichting de wijzigingen inhoudende:

 

In de toelichting zijn diverse tekstuele verbeteringen doorgevoerd. Dit betreft verbeteringen gerelateerd aan de laatste stand van zaken en redactionele verbeteringen. Daarnaast hebben aanpassingen plaatsgevonden naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen en uitgevoerd nader onderzoek. De voornaamste aanpassingen zijn gerelateerd aan de uitkomsten van de onderzoeken op het gebied van externe veiligheid.

 

Hieronder worden de paragrafen met de voornaamste wijzigingen genoemd:

Paragraaf 6.2: toegevoegd het kaartje knelpunten en kansen;

Paragraaf 6.7: deze is naar aanleiding van een afgerond onderzoek op het gebied van externe veiligheid aangepast.

 

IV         Wij stellen u voor, in overeenstemming met het advies van de commissie Ruimtelijke Ordening, vast te stellen het bestemmingsplan Zuidwest 2 (Buitenhof / Kerkpolder), bestaande uit de plankaart RO 14 - 21 – 20, bestaande uit een kaartblad Reinier de Graaf, Kerkpolder, Buitenhof-Zuidwest en Buitenhof-Zuidoost, de voorschriften van 29 april 2008 en de toelichting van 29 april 2008.

 

 

Samenvatting

In het zuidwestelijk kwadrant van de gemeente Delft ligt het plangebied Buitenhof en het recreatiegebied Kerkpolder. Voor dit gebied is een nieuw bestemmingsplan opgesteld, in het kader van de AUB, omdat de gemeente binnen een periode van circa 5 jaar alle bestemmingsplannen zal vervangen door circa 17 grote bestemmingsplannen. Hierin is voor bestaand stedelijk gebied een nagenoeg uniforme regeling voor bebouwing en gebruik opgenomen. Belangrijkste doel van dit bestemmingsplan is de vervanging van bestaande bestemmingsplannen door nieuwe moderne regelgeving. Tevens voorziet het plan in een planologische regeling voor herontwikkelingen, in dit plangebied: het Reinier de Graaf Gasthuis, de sporthal Buitenhof, het gezondheidscentrum aan de Händellaan en woningbouw aan de Brahmslaan.


 

1.         Aanleiding

Binnen de gemeente Delft wordt gestreefd naar een zekere schaalvergroting in bestemmingsplannen om naar de bewoners en gebruikers toe meer duidelijkheid te scheppen over hun mogelijkheden en beperkingen en dit vergelijkbaar te maken met andere gebieden in Delft. De gemeenteraad van Delft heeft daartoe op 2 oktober 2003 besloten al haar bestemmingsplannen binnen een periode van 5 jaar te actualiseren en te uniformeren. Op 29 april 2004 heeft de gemeenteraad het handboek Actualiseren en Uniformeren van Bestemmingsplannen vastgesteld om het proces efficiënt te laten verlopen en te voorzien in een uniforme regeling. Dit handboek is herzien vastgesteld op 22 december 2005 en op 20 november 2007.

Belangrijk doel van dit bestemmingsplan is het opheffen van de verschillende regelingen door één nieuw plan, waarin de rechtszekerheid van burgers gewaarborgd is en van een zekere flexibiliteit en eenvoud in regelgeving sprake is. Naast een overwegend consoliderend karakter voorziet dit bestemmingsplan in een planologische regeling voor enige herontwikkelingen, zoals nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis, vervangende nieuwbouw van de sporthal Buitenhof en het gezondheidscentrum Händellaan en vervanging van de school aan de Brahmslaan door woningbouw.

 

2.         Bevoegdheid

Ingevolge artikel 10, eerste en tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is de gemeenteraad bevoegd tot het vaststellen van een bestemmingsplan.

 

3.         Historie / relatie met eerdere besluiten/ proces

 

A          Voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan Zuidwest 2 (Buitenhof / Kerkpolder) heeft ter inzage gelegen van 29 mei tot en met 25 juni 2007 met de mogelijkheid tot het indienen van schriftelijke inspraakreacties. Er zijn 46 schriftelijke inspraakreacties ingediend. Tevens is gelegenheid geboden tot mondelinge inspraak op 7 juni 2007. 20 belangstellenden hebben op de inspraakavond de presentielijst getekend. Bij het inspraakloket zijn 15 mondelinge reacties gegeven. De inspraakreacties zijn samengevat en beantwoord in de Nota Inspraak en Overleg van 10 januari 2008.

 

De terinzagelegging is gepubliceerd in de Stadskrant van 27 mei 2007 en de Delftse Post van 25 mei 2007.

 

Op 29 mei 2007 is het voorontwerpbestemmingsplan verzonden om overleg als bedoeld in artikel 10 Besluit op de ruimtelijke ordening (Bro). De overlegreacties zijn eveneens samengevat en beantwoord in de Nota Inspraak en Overleg van januari 2008.

 

B          Ontwerpbestemmingsplan

Na verwerking van de reacties uit het overleg ex artikel 10 Bro en de inspraakreacties is het bestemmingsplan conform artikel 23 WRO in ontwerp ter inzage gelegd van 29 januari tot en met 10 maart 2008, met de mogelijkheid voor een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. In totaal zijn 67 mondelinge en schriftelijke zienswijzen ingekomen. De zienswijzen zijn samengevat en beantwoord in de Nota Zienswijzen. Deze Nota wordt geacht deel uit te maken van dit raadsvoorstel.

 

Met uitzondering van zienswijzen 61, 63 en 67 zijn de zienswijzen tijdig ingediend en ontvankelijk. Ook deze zienswijzen zijn inhoudelijk behandeld in de Nota Zienswijzen. De zienswijzen hebben met name betrekking op het handhavingsaspect, omdat veel bewoners een ‘wrakingbrief’ hebben ontvangen. Daarnaast zijn er veel reacties binnen gekomen op de herwaardering van het Van Rijspad en het Hoefslagpad, alsook op een eventuele nieuwe fietsroute langs de provinciale weg.

 

4.         Wat willen we bereiken? (Beoogd effect)

Door dit bestemmingsplan vast te stellen wordt een aantal (sterk) verouderde bestemmingsplannen en hun regelingen vervangen door één nieuw en actueel plan. Om de rechtszekerheid van haar burgers te waarborgen wordt binnen de gemeente Delft gestreefd naar een zekere schaalvergroting in bestemmingsplannen om naar de bewoners en gebruikers toe meer duidelijkheid te scheppen over hun mogelijkheden en beperkingen en dit vergelijkbaar te maken met andere gebieden in Delft.

 

5.         Wat gaan we daarvoor doen? (Oplossingsrichtingen / kanttekeningen)

Door dit bestemmingsplan vast te stellen wordt aan bovenstaande effect voldaan.

 

6.         Wat mag het kosten? (Financiële paragraaf)

Het actualiseren en uniformeren van bestemmingsplannen is gedekt via het Project Actualiseren en Uniformeren van bestemmingsplannen. Daarnaast geeft de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (invoeringsdatum 1 juli 2008) de verplichting alle bestemmingsplannen tijdig te actualiseren. Als sanctie daarop staat dat anders geen leges meer kunnen worden gevorderd bij o.a. een bouwvergunning en ontheffing.

 

In het plangebied zijn de volgende grondexploitaties in voorbereiding:

Uitgangspunt is een, voor de gemeente, budgettair neutrale ontwikkeling. De kosten van de bouw van de sporthal moeten hierbij betaald worden uit de grondopbrengst van de nieuw te bouwen woningen en de beschikbare subsidie uit het ISV (Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing). Besloten is om dit project in de markt te zetten. Hiertoe is een ontwikkelcompetitie uitgeschreven. Zowel de grond- als vastgoedexploitatie zijn doorgerekend. De onderhandelingen in het kader van de grondexploitatie lopen nog. De structurele lasten van de vastgoedexploitatie van de sporthal en de parkeergarage zijn opgenomen in de programmabegroting 2008-2011 die begin november 2007 in de raad is behandeld.

 

Algemene dienst

Naast bovengenoemde ontwikkelingen zijn er ook enkele ontwikkelingen in het plangebied die ten laste komen van de exploitatierekening, ofwel de Algemene Dienst (AD), van de gemeente Delft. Dekking van deze ontwikkelingen wordt meegenomen in de Programmabegroting die jaarlijks door de Raad wordt vastgesteld. Verwezen wordt naar de financiële paragraaf  in de toelichting van het bestemmingsplan.

 

7.         Communicatie

Alle indieners van een zienswijze krijgen de Nota Zienswijzen toegestuurd. Ook worden zij op de hoogte gesteld van de behandeling van de vaststelling van het bestemmingsplan in de commissie Ruimtelijke Ordening, waarbij zij in de gelegenheid worden gesteld in te spreken. Daarnaast wordt het bestemmingsplan na vaststelling gedurende 6 weken ter inzage gelegd bij de publieksbalie. Dit wordt gepubliceerd in de Stadskrant, Delftse Post en Staatscourant. Tijdens voornoemde periode kan een bedenking worden ingediend tegen het bestemmingsplan bij gedeputeerde staten van de Provincie Zuid-Holland.

 

8.         Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan zal gedurende 6 weken ter inzage worden gelegd. Gedeputeerde staten van de Provincie Zuid-Holland dienen ingevolge artikel 28 van de WRO het bestemmingsplan goed te keuren. Na goedkeuring bestaat de mogelijkheid tot het instellen van beroep tegen het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Bijlagen:

·         Toelichting bestemmingsplan Zuidwest 2 (Buitenhof / Kerkpolder) van 29 april 2008;

·         Voorschriften bestemmingsplan Zuidwest 2 (Buitenhof / Kerkpolder) van 29 april 2008;

·         Nota zienswijze behorende bij bestemmingsplan Zuidwest 2 (Buitenhof / Kerkpolder) van 29 april 2008;

·         Plankaart RO 14 – 21 – 20 Kaartblad Reinier de Graaf;

·         Plankaart RO 14 – 21 – 20 Kaartblad Kerkpolder;

·         Plankaart RO 14 – 21 – 20 Kaartblad Buitenhof-Zuidwest;

·         Plankaart RO 14 – 21 – 20 Kaartblad Buitenhof-Zuidoost;

·         Plankaart RO 14 – 21 – 20 Kaartblad Reinier de Graaf-wijzigingenkaart;

·         Plankaart RO 14 – 21 – 20 Kaartblad Kerkpolder-wijzigingenkaart;

·         Plankaart RO 14 – 21 – 20 Kaartblad Buitenhof-Zuidwest-wijzigingenkaart;

·         Plankaart RO 14 – 21 – 20 Kaartblad Buitenhof-Zuidoost-wijzigingenkaart.

 

 

Hoogachtend,

 

Het college van burgemeester en wethouders van Delft,

 

 

mr. Drs. G.A.A. Verkerk                        ,burgemeesters.

 

 

 

mr. Drs. H.G.L.M. Camps                      ,secretaris.

 

 


Raadsbesluit                                                                                                         

 

 

Datum                  : 26 juni 2008

Registratie nr.       : 355898

Stuk                    : [Wordt ingevuld door Griffie]                        

 

Onderwerp            : Vaststelling bestemmingsplan Zuidwest 2 (Buitenhof / Kerkpolder)vastvV

 

 

De raad van de gemeente Delft;

 

Gelezen het voorstel van het college van 5 juni 2008;

 

Gelezen het advies van de commissie ruimtelijke ordening;

 

Gelet op het bepaalde in de Wet op de Ruimtelijke Ordening;

 

Overwegende dat het noodzakelijk is een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor het gebied Zuidwest 2 Buitenhof/Kerkpolder, zoals nader is aangegeven op de plankaart behorende bij het bestemmingsplan;

 

Dat het plan op 29 mei 2007 is verzonden om overleg ex artikel 10 van het Besluit op de ruimtelijke ordening;

 

Dat naar aanleiding van dit overleg diverse, in de Nota Inspraak en Overleg van januari 2008 nader aangegeven, reacties zijn binnengekomen;

 

Dat als bedoeld in de Inspraak- en participatieverordening Gemeente Delft het voorontwerpbestemmingsplan met belangstellenden is besproken op 7 juni 2007 en ter inzage is gelegd van 29 mei tot en met 25 juni 2007 met de mogelijkheid tot het indienen van schriftelijke inspraakreacties;

 

Dat het voorontwerpbestemmingsplan naar aanleiding van reacties uit het overleg ex artikel 10 Besluit op de ruimtelijke ordening en de inspraakreacties is aangepast tot ontwerpbestemmingsplan;

 

Dat het ontwerpbestemmingsplan van 29 januari tot en met 10 maart 2008 ter inzage is gelegd met mededeling van de mogelijkheid tot het indienen van schriftelijke en mondelinge zienswijzen;

 

Dat naar aanleiding van de terinzagelegging 67 zienswijzen zijn ingekomen;

Dat van de gelegenheid tot het kenbaar maken van zienswijzen door de volgende reclamanten gebruik is gemaakt:

 

1.       J.J. Nieboer, Schijflaan 12, 2625 KG Delft;

2.       J.J. van der Linden, Reinier de Graafweg 312, 2625 DK Delft;

3.       J. Couvreur, Zomerdijkhof 21 2625 LD Delft;

4.       J.W. Schouten, Koetlaan 5, 2625 KR Delft;

5.       J.H.J. Roosenboom, Eisenhowerlaan 37, 2625 GE Delft;

6.       J. Spierings, Burgemeestersrand 53, 2625 NV Delft;

7.       V.F. Conings, Burgemeestersrand 144, 2625 NZ Delft;

8.       G.J. Gieskens, R. de Graafweg 142, 2625 DD Delft;

9.       A.M.M. Bots, Verzetspad 2, 2625 NS Delft;

10.   J.C.A. Schaareman, Rooseveltlaan 110, 2625 GR Delft;

11.   J. Valkó, Rooseveltlaan 6, 3635 GN Delft;

12.   B.B. Koning, R. de Graafweg 336, 2625 DK Delft;

13.   N. Yildiz, Händellaan 118, 2625 SP Delft;

14.   A.A.C. Kleijs, Rooseveltlaan 8, 2625 GN Delft;

15.   J. en S.A. van der Kooij-Schokker, Strawinskylaan 33, 2625 ND Delft;

16.   B. van Arem en Y. van Golstein Brouwers, Wilhelminalaan 109, 2625 LH Delft;

17.   G. Bach, R. de Graafweg 290, 2625 DJ Delft;

18.   H. en R.J. Kloostra -de Waal, Strawinskylaan 31, 2625 NC Delft;

19.   S.H.M. en C.W. van Soest-Terpoorten, Cole Porterstraat 41, 2625 WP Delft;

20.   R. Freriks, R. de Graafweg 144, 2625 DD Delft;

21.   P.C. Timmers, Schijflaan 11, 2625 KG Delft;

22.   I. Barendregt-Buis, Schubertlaan 198, 2625 WC Delft;

23.   S. de Boer, Rooseveltlaan 54, 2625 GP Delft;

24.   F. Bom, Rooseveltlaan 86, 2625 GP Delft;

25.   C.J.C. van Dam, Rooseveltlaan 39, 2625 GL Delft;

26.   J.J. de Graaf, Rooseveltlaan 13, 2625 GL Delft;

27.   L.H. Middendorp, Rooseveltlaan 4, 2625 GN Delft;

28.   P.A. de Graaf, R. de Graafweg 120, 2625 DD Delft;

29.   G.A.E.G. van Asseldonk, Verzetspad 11, 2625 NS Delft;

30.   L. Boels, Griegstraat 257, 2625 AN Delft;

31.   M.G. van Elk, Burgemeestersrand 64, 2625 NW Delft;

32.   T. Herman-Poortvliet, Strawinskylaan 35, 2625 ND Delft;

33.   ARAG Rechtsbijstand, namens B.E. Overdiep (Rooseveltlaan 34, 2625 GN Delft), Postbus 1089, 6040 KB Roermond;

34.   Bol & Van Voskuilen, namens Heineken Nederland BV en V.O.F. Bar-Restaurant De Buitenhof (Martinus Nijhofflaan 86, 2625 XP Delft), Westersingel 88, Postbus 23192, 3001 KD Rotterdam;

35.   BV Verhoeff R.H.M (Vastgoedbeheer/Projectontwikkeling), M.J.W.Knopper-Verhoeff, Postbus 328, 2240 AH Wassenaar;

36.   J. Verwijk, Bizetstraat 30, 2625 AX Delft;

37.   Titus Brandsmaschool, M. Bavelaar en M. de Wit, Van Rijslaan 6, 2625 KX Delft;

38.   Gemeente Midden-Delfland, A. Hoeksema (hoofd afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving), Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden;

39.   K.R. en H.E. Koops-Arends, Roosveltlaan 40, 2625 GN Delft;

40.   W.F. en W.E.M. van Meel, Rooseveltlaan 44, 2625 GN Delft;

41.   R.J. Naber, Rooseveltlaan 50, 2625 GP Delft;

42.   J.M. Nihof, Rooseveltlaan 48, 2625 GN Delft;

43.   M. Plas, Rooseveltlaan 46, 2625 GN Delft;

44.   T. en E. Verhoef-Lefeber, Rooseveltlaan 42, 2625 GN Delft;

45.   R. Visser, Raad van Europalaan 21, 2625 PA Delft;

46.   Snackbar Balou, C.N. Reebeen, Vrijheidslaan 16, 2625 RD Delft;

47.   M. van den Bogaard en J. Speijer, Leharlaan 17, 2625 ZE Delft;

48.   F. Bom, Rooseveltlaan 86, 2625 GP Delft;

49.   A.P. en A.M. Bons-Sitskoorn, Rooseveltlaan 15, 2625 GL Delft;

50.   Van Diepen Van der Kroef Advocaten, E.D. Drok namens E.P. van der List (Bachsingel 1, Dansschool Wesseling), Postbus 9, 2501 CA Den Haag;

51.   P. Ekamper en K.A. Meijer, Leharlaan 18;

52.   G. en R. Freeling, Rooseveltlaan 42, 2625 GN Delft;

53.   J.J. en L.C. de Graaf-Dukker, Rooseveltlaan 13, 2625 GL Delft;

54.   Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging;

55.   J. Kunz en S.W.J. Post, Rooseveltlaan 21, 2625 GL Delft;

56.   R.A.J. en A.A.C. Laros-Peters, Rooseveltlaan 18, 2625 GN Delft;

57.   J.W. Rijnbeek, Schijflaan 13, 2625 KG Delft;

58.   N.E.J. Smook, namens Van Der Vorm Vastgoed;

59.   N. Sewnarain Sukul, Churchillaan 59 2625 GT te Delft;

60.   H.P. Zwijnenburg, Rooseveltlaan 20, 2625 GN Delft;

61.   A. Bayense, Gerbrandylaan 26;

62.   Belangenvereniging Van Rijslaan en Van der Veensingel, M. Kloek, Van Rijslaan 28;

63.   R. Bun en A. de Muynck, Van Rijslaan 28;

64.   E.J. Croes en A.L.M. Croes-Hoog, Brittenpad 9;

65.   H. de Haan en P.W. de Haas- de Bonde, Van Rijslaan 26;

66.   J.L van Kruining en T. van Kruining- van Dijk, Rooseveltlaan 56;

67.   Stichting Commissie Natuur en Milieu Delft, L.C. van Doorn.

 

Dat zienswijzen 61, 63 en 67 op 11 maart 2008, buiten de termijn van terinzagelegging, zijn ingediend en dat om die reden deze zienswijzen niet-ontvankelijk zijn;

 

Dat de overige zienswijzen tijdig zijn ingediend en dat reclamanten in hun zienswijzen zijn ontvangen;

 

Dat de inhoud van de zienswijzen alsmede de redenen waarom niet daaraan tegemoet wordt gekomen zijn weergegeven in de bij dit besluit behorende Nota Zienswijzen;

 

Dat de zienswijzen hebben geleid tot aanpassingen op enkele onderdelen van de toelichting, de voorschriften en de plankaart;

 

Dat naar aanleiding van ambtshalve overwegingen het wenselijk wordt geacht de toelichting, de voorschriften en de plankaart op enkele onderdelen te wijzigen;

 

Dat de overwegingen die aan de ambtshalve wijzigingen ten grondslag liggen zijn weergegeven in het bij dit besluit horende voorstel;

 

 


BESLUIT:

 

Met inachtneming van de in het voorstel van burgemeester en wethouders weergegeven overwegingen, welke geacht worden van dit besluit deel uit te maken;

 

I           Dat zienswijze 61, 63 en 67 niet-ontvankelijk wordt verklaard en dat de overige indieners van zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan in hun zienswijzen ontvangen worden;

 

II          Dat aan de zienswijzen van indieners 1 t/m 8, 10 t/m 15, 17, 20 t/m 28, 30 t/m 34, 36, 39 t/m 45, 47 t/m 49, 51 t/m 58, 61, 64, 66 en 67 niet tegemoet wordt gekomen, aan de zienswijzen van indieners 9, 16, 18, 19, 29, 35, 37, 38, 46, 50, 59, 60, 62, 63 en 65 geheel of gedeeltelijk tegemoet wordt gekomen;

 

III                     Het bestemmingsplan Zuidwest, deelgebied 2 (Buitenhof / Kerkpolder) gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dit ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen betreffen:

 

A.         voor wat betreft de plankaart de wijzigingen, zoals weergegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte wijzigingskaart;

 

B.         voor wat betreft de voorschriften de wijzigingen inhoudende:

 

1.                  artikel 1, nieuw begrip: “Carport: stalling voor een auto bij het huis, onder een afdak”. Dientengevolge zijn de daaropvolgende begrippen vernummerd;

 

2.                  artikel 4, eerste lid, onder I, sub h, is toegevoegd: “en c”;

 

3.                  artikel 4, eerste lid, onder I, sub h, verwijderd: “tot en met d en f”;

 

4.                  artikel 4, eerste lid, onder I, nieuw sub i: “de onder e genoemde functie is slechts toegestaan op de begane grond en de eerste verdieping” Dientengevolge zijn de daaropvolgende subleden verletterd;

 

5.                  artikel 4, vijfde lid, onder III is geschrapt;

 

6.                  artikel 5, derde lid, onder III is geschrapt;

 

7.                  artikel 6, vijfde lid, onder III is geschrapt;

 

8.                  artikel 7, vijfde lid, onder IV is geschrapt;

 

9.                  artikel 5, eerste lid, sub a, categorie 1 wordt gewijzigd naar categorie 2;

 

10.               artikel 13, eerste lid,  is toegevoegd: ‘IV Ter plaatse van de aanduiding 'nutsvoorzieningen' zijn de gronden uitsluitend bestemd voor nutsvoorzieningen’;

 

11.               artikel 16, eerste lid, is toegevoegd: “II Ter plaatse van de aanduiding “carport” is een carport toegestaan.”;

 

12.               artikel 17, eerste lid,  is toegevoegd: ‘III Ter plaatse van de aanduiding 'nutsvoorzieningen' zijn de gronden uitsluitend bestemd voor nutsvoorzieningen’;

 

13.               artikel 20, tweede lid, onder II, sub a, is toegevoegd: en bijgebouwen;

 

14.               artikel 20, derde lid, onder I, sub c is toegevoegd: “waarbij het doortrekken van de kap van het hoofdgebouw in dezelfde hoek naar de erfbebouwing mogelijk wordt gemaakt;”;

 

15.               artikel 20, derde lid, onder I, sub c, wordt “onder II, b” vervangen door Onder II, D;

 

16.               artikel 20, tweede lid, onder II , sub H wordt vervangen door:  “de bouwhoogte van een bijgebouw mag maximaal 3 m bedragen”;

 

17.               artikel 30, tweede lid, sub c, toegevoegd: “met uitzondering van het bepaalde onder lid 3, sub d.”;

 

18.               Toegevoegd een nieuw artikel 30, derde lid, sub d: Het stallen van kampeermiddelen op de gronden gelegen 1 meter achter de voorgevelrooilijn binnen de bestemming wonen;

 

19.               artikel 35; eerste lid, sub b, “het eerste lid” gewijzigd in “sub a”;

 

20.               artikel 35, eerste lid, sub c, “het eerste lid” gewijzigd in “sub a”;

 

21.               artikel 35, eerste lid, sub d, “het eerste lid” gewijzigd in “sub a”;

 

22.               artikel 35, tweede lid, onder II, “het eerste lid” gewijzigd in “lid 2, onder I”;

 

23.               artikel 35, tweede lid, onder III, “het eerste lid” gewijzigd in “Lid 2, onder I”.

 

C.         voor wat betreft de plantoelichting de wijzigingen inhoudende:

 

In de toelichting zijn diverse tekstuele verbeteringen doorgevoerd. Dit betreft verbeteringen gerelateerd aan de laatste stand van zaken en redactionele verbeteringen. Daarnaast hebben aanpassingen plaatsgevonden naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen en uitgevoerd nader onderzoek. De voornaamste aanpassingen zijn gerelateerd aan de uitkomsten van de onderzoeken op het gebied van externe veiligheid.

 

Hieronder worden de paragrafen met de voornaamste wijzigingen genoemd:

Paragraaf 6.2: toegevoegd het kaartje knelpunten en kansen

Paragraaf 6.7: deze is naar aanleiding van een afgerond onderzoek op het gebied van externe veiligheid aangepast.

 

IV         Aldus vastgesteld het bestemmingsplan Zuidwest, deelgebied 2 (Buitenhof / Kerkpolder), bestaande uit de plankaart RO 14 - 21 – 20 bestaande uit een kaartblad Reinier de Graaf, Kerkpolder, Buitenhof-Zuidwest en Buitenhof-Zuidoost, de voorschriften van 29 april 2008 en de toelichting van 29 april 2008.

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 26 juni 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                       ,burgemeesters.

 

 

 

                       ,griffier.