Intentieovereenkomst

 

voor de overdracht van de Wvg-advisering

 

tussen het Regionaal Indicatieorgaan DWO en de gemeente Delft

 

 

Ondergetekenden,

 

de gemeente Delft, vertegenwoordigd door H.M.C.M. van Oorschot, burgemeester

 

en

 

het Regionaal Indicatieorgaan DWO (RIO DWO), vertegenwoordigd door mevrouw P. Hupkens, directeur

 

 

Overwegende dat,

 

·                De gemeente Delft de advisering voor verstrekkingen op basis van de Wet voorzieningen gehandicapten (WVG) onafhankelijk, objectief en integraal wil laten uitvoeren;

·                De gemeente Delft voornemens is de WVG-advisering, te weten de aanmelding, de intake en de advisering per 1 september 2002 over te dragen aan het Regionaal Indicatieorgaan DWO (RIO DWO);

·                De gemeente Delft naast de overdracht van de adviseringstaken tevens voornemens is de met de bovengenoemde taken belaste medewerkers over te dragen aan het RIO DWO;

·                Voor de procedure rondom de voorgenomen overdracht van adviseringstaken en medewerkers nadere afspraken tot 1 september 2002 tussen de gemeente Delft en het RIO DWO gemaakt dienen te worden;

 

 

Komen het volgende overeen:

 

1.              Overdracht verantwoordelijkheid WVG-advisering
De gemeente Delft zal per 1 september 2002 de verantwoordelijkheid voor de advisering, d.w.z. de aanmelding, de intake en het indicatieadvies, voor de Wet voorzieningen gehandicapten (WVG) overdragen aan het RIO DWO. Dit valt uiteen in twee onderdelen, te weten de overdracht van adviseringstaken en de overdracht van de daarbij behorende medewerkers. Gestreefd wordt de overdracht van de taken per 1-9-2002 en de overdracht van de daarbij behorende medewerkers eveneens per 1-9-2002 doch uiterlijk 1-10-2002 te realiseren.

2.              Overdracht taken
De wijze waarop de overdracht van taken plaatsvindt, wordt vastgelegd in een plan van aanpak, dat wordt opgesteld door een extern adviseur.

3.              Personele gevolgen
Door de gemeente Delft wordt bij de overdracht van de WVG-adviseringstaken het uitgangspunt ‘mens volgt taak’ gehanteerd. Dit uitgangspunt is geformuleerd in het gemeentelijk sociaal statuut dat van toepassing is bij personele herplaatsingsprocedures. De betrokken medewerkers van de gemeente Delft komen derhalve in beginsel na de overdracht van de WVG-adviseringstaken in dienst bij het RIO DWO. Na deze overdracht is het de verantwoordelijkheid van het RIO de nieuwe medewerkers een plek te geven in de organisatie. De nieuwe organisatiestructuur van het RIO wordt vorm gegeven op basis integrale indicatiestelling waarbij voor een groeimodel is gekozen. Dit groeimodel houdt in dat rekening wordt gehouden met de specialismen van de uit de gemeente Delft overgenomen WVG-medewerkers maar dat daarbij bekeken wordt welke opleidingstrajecten nodig zijn om verdere ontplooiing mogelijk te maken. Dit groeimodel wordt in gezamenlijkheid nader uitgewerkt.
De rechtspositionele voorwaarden en de condities waaronder de betrokken medewerkers van de gemeente Delft overgaan naar het RIO DWO wordt vastgelegd in een Sociaal Plan. Het Sociaal Plan wordt tussen de gemeente Delft en het RIO DWO en de betreffende vakorganisaties overeengekomen.

4.              Financiële gevolgen
De gemeente Delft stelt een begroting op over de frictiekosten die voortvloeien uit de overdracht van de WVG-advisering (o.a. personele kosten, automatisering, overdracht dossiers, etc.). Deze kosten zijn voor rekening van de gemeente Delft.

5.              Voorwaarde
De betrokken ondernemingsraden en het Georganiseerd Overleg van de gemeente Delft stemmen met de overdracht van de WVG-taken en de betrokken medewerkers en het Sociaal Plan in.

 

En besluiten daarom tot:

 

1.       Het instellen van een projectgroep ‘overdracht WVG’ bestaande uit een extern adviseur, de directeur van het RIO DWO en vanuit de gemeente Delft: het  sectorhoofd WIZ, het hoofd vakteam voorzieningen gehandicapten, een p&o adviseur en een beleidsmedewerker. Deze projectgroep draagt zorg voor een goed verlopend overdrachtsproces.

2.       Het instellen van een gezamenlijk overleg tussen de gemeente Delft en het RIO DWO waarin deze intentieovereenkomst, de overdrachtsbegroting en het Sociaal Plan worden besproken.

3.       Het laten vervallen van deze intentieovereenkomst indien de principe-overeenkomst tussen de gemeente Delft en het RIO DWO  in werking treedt.

 

Aldus overeengekomen en in tweevoud ondertekend

Te Delft, op

 

namens de gemeente Delft                                                       namens het RIO DWO

 

 

 

H.M.C.M. van Oorschot, burgemeester                           Mevrouw P. Hupkens, directeur