24 december 2004

Schriftelijke vragen ingevolge art. 36 Reglement van Orde Gemeenteraad - SV-038

 


overzicht schriftelijke vragen

 


beantwoording college

 

 


 

          Registratienummer 437806

Schriftelijke vragen ingevolge artikel 36 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad

Schriftelijke vragen van CDA en ChristenUnie/SGP aan het college van BenW Delft met betrekking tot huisuitzettingen.

De afgelopen tijd is er regelmatig sprake geweest van schrijnende huisuitzettingen of dreigende huisuitzettingen. In een aantal gevallen is het gelukt om deurwaarders tot uitstel te bewegen. Het komt zelfs voor dat raadsleden door een persoonlijke garantstelling de mensen nog enige lucht bezorgen. Kortom een aantal vervelende situaties, waar snel een einde aan moet komen.

Wij verzoeken het college om zeer spoedig onze vragen te beantwoorden en adequate maatregelen te nemen om in de nu ontstane noodsituatie voor oplossingen te zorgen.

Door interventie van derden is het gelukt om deurwaarders tot eind november buiten de deur te houden. Dus graag antwoord voor eind november.

  1. Is het Convenant Bijzondere Aandacht Woonproblematiek in Delft nog steeds van kracht en wordt het convenant nageleefd?
  2. Zo ja, hoe kan het dan dat steeds meer signalen over woninguitzetting door deurwaarders ons bereiken, ook uitzettingen van gezinnen met jonge kinderen en gezinnen met psychische problemen, zonder dat deze mensen hulp krijgen van een zorgbemiddelaar?
  3. Hoeveel zorgbemiddelaars zijn er in Delft?
  4. Is dat aantal voldoende voor Delft?
  5. Als het aantal voldoende is, wat gaat het college hieraan doen?
  6. Waarom voert het CWI zijn bemiddelende taak niet op adequate wijze uit, en dragen ze bijvoorbeeld mensen op om dagelijks uitzendbureau's te bezoeken? Er lijkt geen sprake van een bemiddelende rol.
  7.  Is de wijze van honorering van het CWI door de gemeente Delft de reden dat Delftenaren afgehouden worden van een uitkering, ook als ze daar recht op hebben? Hoe minder mensen naar de bijstand, hoe hoger de beloning!
  8. Hoe komt het dat mensen met wisselende inkomsten ( de ene maand wel, de andere maand niet) geen intake-gesprek kunnen krijgen, waardoor deze mensen geen uitzicht hebben op een vangnet, zodat ze op tijd hun huur kunnen betalen?
  9. Hoe worden mensen met bijvoorbeeld vijf maanden werk en zeven maanden te geringe of geen inkomsten binnen het huidige uitkeringsstelsel geholpen? (Gaan werken lijkt te worden gestraft en thuiszitten lijkt te worden beloond.)
  10. Wat doet het college eraan om voor de hierboven genoemde gevallen een oplossing te bieden?

 

CDA                                                ChristenUnie/SGP

Mechteld de Jong                              Jan van den Doel

 

terug naar boven