30 March 2000

Besluitenlijst commissie Middelen en Bestuur - 21 Januari 1999


naar agenda


Besluitenlijst van de openbare vergadering van de commissie Middelen en Bestuur d.d. 21 januari 1999

Voorzitters:de heren Torenstra, Oosten
Secretaris: mevrouw Wanrooij
Aanwezig: de heren Baljé, Boelens, Bouman, Bot, Mahler, Mostert, Kleine, Taneja, de Wit, Derks
de dames Lourens, Roorda, Van Scheijndel-Brehm, Bolten, Vlekke
Afwezig:de heren Bonthuis, Meuleman, Van Doeveren, Blinker
de dames De Jongh Swemer, Koop

1. Opening
De voorzitter (Oosten) opent de vergadering.

2. Mededelingen
Mevrouw van Scheijndel- Brehm meldt de heer Bonthuis wegens ziekte af. De agendapunten 6 en 7 zijn door hem voorbereid. Punt 7 zal naar de fractie terug genomen worden.

Inventarisatie wensen publieke tribune om bij een van de agendapunten het woord te voeren
Er zijn geen insprekers

Vaststelling besluitenlijsten commissie Middelen en Bestuur vergadering d.d. 2 december 1998 en 10 december 1998
Besluitenlijst 2 december:
De heer Boelens wil graag twee opmerkingen bij het standpunt van zijn fractie toegevoegd hebben:
a) De randvoorwaarde die de VVD heeft gesteld aan de 5 ˝ miljoen bezuinigingen.
b) De rol van de ICT bij de organisatieverandering.
De heer Mostert wil bij het standpunt van zijn fractie graag twee opmerkingen ` toegevoegd hebben:

a) De aandacht die gevraagd is voor opleidingen,
b) De aandacht die gevraagd is voor mensen die minder makkelijk mee veranderen
De besluitenlijst wordt vastgesteld.
Besluitenlijst 10 december:
De heer Boelens heeft de aangepaste nota vergadertechniek ontvangen, niet alle opmerkingen zijn meegenomen. Hij komt wellicht terug op dit punt. Ook wil hij graag antwoord op zijn vraag naar aanleiding van het concernbericht over de onderschrijdingen van 1 ˝ miljoen op de kapitaallasten.
De besluitenlijst wordt vastgesteld.

5. Vaststelling wijze van afdoening ingekomen stukken

De heer Boelens meldt dat de inzagemap niet op de juiste plek ligt. Naar aanleiding van de verordening Reinigingsheffingen 1999 stelt de heer Boelens een aantal vragen die naar tevredenheid worden beantwoord. Naar aanleiding van vragen van de heer de Wit deelt de voorzitter mee dat er een nota over kwijtschelding komt, waarschijnlijk nog voor het zomerreces. De heer Mostert meldt dat er een fout in het Raadsvoorstel staat 1998 moet 1999 zijn. Het stuk wordt doorgeleid naar de Raad.

6. Herziene versie Plan van Aanpak voor het NEON-veranderproces
De voorzitter (Torenstra) geeft aan dat de rol van de Raad bij de benoeming van cluster-directeuren niet zal veranderen ten opzichte van de huidige rol die de Raad speelt bij de benoeming van directeuren. Er wordt een raamverordening gemaakt. Deze zal met de commissie besproken worden ook zal de commissie over de deelinvullingen geďnformeerd worden.De commissie stemt in met het Plan van Aanpak.

7. Voorstel aan de gemeenteraad inzake ontwikkelingen in de Electriciteitssector

De voorzitter (Oosten) zegt toe dat op korte termijn met de commissie zal worden gesproken over de ontwikkelingen in de Nuts-sector en de aandelen en positie van Delft in Energie Delfland in het bijzonder. De onderzoeksopdracht van Morgan en Stanley zal ter inzage worden gelegd.De volgende fracties gaan akkoord: CDA, D’66, STIP De volgende fracties nemen het voorstel mee terug naar hun fractie: PvdA, VVD, Groen Links, GPV/SGP/RPF, Stadsbelangen.De SP gaat niet akkoord.

8. Nota "Inpakken en wegwezen" (Archief)
De heer Verhoeven nodigt de commissie uit het archief te bezoeken. Dit zal collectief geregeld worden. Naar aanleiding van vragen uit de commissie geeft de voorzitter aan dat hij hoopt over drie maanden met een voorstel te komen over de verhuizing van het archief.De commissie stemt in met de nota.

9. Rondvraag
De heer Bouman vraagt aandacht voor een onderzoek naar het verstrekken van persoonsgevoelige gegevens uit het GBA aan derden. Het blijkt dat de helft van de gemeenten uit de steekproef persoonsgevoelige informatie verstrekt hoewel dit tegen de wet is. Hij vraagt de voorzitter (Oosten) de commissie te informeren hoe in Delft wordt omgegaan met verstrekken van persoonsgevoelige informatie uit het GBA aan derden. De voorzitter zegt toe dit te laten uitzoeken, de vraag zal mondeling of schriftelijk worden beantwoord. De heer de Wit verzoekt de regeling rond het plakbeleid voor de Provinciale Verkiezingen toegestuurd te krijgen. Alle fracties zullen dit stuk ontvangen. De heer de Wit vraagt meer aandacht voor de opvang van nieuwe Raadsleden, zij ontvangen slechts zelden stukken. De voorzitter geeft aan dat dit een punt van blijvende aandacht is. Naar aanleiding van vragen van de heer de Wit over de houding van Delft ten opzichte van de brief van Haaglanden inzake de Spoortunnel, meldt de voorzitter het volgende: Delft heeft krachtig stelling tegen deze brief genomen in het DB. Ook is de brief aangepast op verzoek van Delft.De heer Kleine vraagt naar het communicatieplan Zalmsnip1999 . De voorzitter meldt dat er een belastingkrant in de maak is, deze zal worden verspreid onder alle huishoudens in Delft. Over verder beleid wordt nog nagedacht. De heer Taneja geeft aan dat de commissieleden- niet-Raadsleden niet in de verzendlijst van het projectbureau NEON zitten, zij krijgen dan ook geen Delft Direct etc. De voorzitter zal deze opmerking doorspelen aan de gemeentesecretaris.

De heer Bot zou graag zien dat de taxi minder vaak zou rondrijden om stukken te bezorgen bij Raadsleden. Mevrouw Vlekke vraagt hoe na volgend jaar omgegaan zal worden met de Zalmsnip, aangezien de verplichting voor het doorsluizen van het geld dan niet meer geldt.Op het moment is het beleid nog niet geformuleerd maar de voorzitter zal tijdig( rond de zomernota) met een voorstel omtrent dit beleid komen.

10. Sluiting
De voorzitter sluit de vergadering om 23.30.

terug naar boven